Amb la voluntat de mostrar l'artesania en majúscules, The CraftRoom aplega més d'un centenar d'expositors amb productes de tota mena: joieria, complements de moda, articles per a la llar i mobiliari. El denominador comú és que són peces elaborades a mà i amb tècniques artesanes. ANA GARCIA MOLLA, joies Otro mundo "Las marcas el hecho a mano es secundario. La gente tiene que ver que aun hay cosas que se hacen a mano y que tenemos un nivel alto." GEMMA BAZÁN, Forja Gemma Bazán "Con la crisis cuesta más que la gente se gaste el dinero que valen estas piezas porque el trabajo que tienen es importante." Per tercer any consecutiu, El Born acull aquesta mostra. Un escenari que no és casual. MIQUEL RODRÍGUEZ, gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya "L'artesania és parlar d'oficis. Aquí hi havia el punt 0 dels oficis de la capital de Catalunya, i per tant poder fer-ho aquí és excepcional." Aquest saló també és una oportunitat per als alumnes de les escoles d'arts i oficis de Catalunya que han tret una qualificació d'excel·lent en el projecte final dels estudis. Aquí poden exhibir-lo a empeses, profesisonals i públic en general. Els nous talents fan propostes tan innovadores com aquesta. SARA ROZAS, estudiant de la Llotja de Barcelona "Des de ben petita m'ha agradat el món asiàtic, el Japó... i vaig pensar en fer una katana. A la història hi ha molts exemples d'esmalt aplicat a les armes, i vaig decidir fer la veina esmaltada." Com a novetat, The CrafRoom té un espai dedicat a artesans emprenedors que fa menys de tres anys que han creat l'empresa. IÑAKI URIBESALGO, cofundador de les ulleres Nardaya "A nosotros lo que nos diferencia de los otros fabricantes es que la técnica de curvado de madera te permite cierta flexibilidad para cambiar las lentes." Enguany el Japó és el país convidat, amb una selecció de la millor artesania, demostracions d'ofici i conferències.

The CraftRoom és la principal mostra de venda de productes artesans a casa nostra, amb un total de 108 expositors. Productors i públic hi tenen un gran espai de contacte. En aquesta edició la principal novetat és un espai dedicat als emprenedors, per promoure la presència al mercat de noves generacions d’artesans i servir de plataforma de llançament per als que comencen al sector. L’única condició per a aquestes empreses de nova creació és que tinguin menys de tres anys.

Futur Excel·lent

Un espai que repeteix és Futur Excel·lent, on els alumnes de les escoles d’arts i oficis de Catalunya amb una qualificació d’excel·lent en el projecte de final de curs poden exposar-hi el seu treball i contactar amb empreses, professionals i públic en general. Aquesta és una oportunitat de donar-se a conèixer per als futurs creadors i artesans.

El Born Centre Cultural repeteix, per tercer any consecutiu, com a escenari de la fira. L’elecció no és casual, ja que el barri de la Ribera i el Born són l’origen dels oficis a la ciutat. De fet, molts dels carrers que envolten el centre cultural porten el nom dels gremis i antics oficis que s’hi desenvolupaven.

Activitats i demostracions

Com a país convidat, el Japó porta a la fira tota una col·lecció de productes que recullen tradició, disseny i innovació. Un dels principals reclams és la presència dels mateixos artesans i empresaris nipons, que hi faran tallers, conferències i exposicions. També hi ha programades activitats i demostracions dins l’espai de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC).

El saló és d’accés gratuït i obre durant tot el cap de setmana, des de les 10 del matí fins a les 21 h dissabte, i fins a les 20 h diumenge.