Aquest dissabte i aquest diumenge, el Palo Alto Market ha incorporat una programació especial, The Moritz Art Players, que aposta per convidar artistes consagrats de diverses disciplines per mostrar els seus espectacles. En aquesta edició s’ha presentat l’espai amb les actuacions de Guillem Albá i Clara Peya, que mostren una petita part de l’espectacle ‘Pluja’. A més, el dissenyador Javier Mariscal i el director de cinema Fernando Trueba han explicat a les converses titulades ‘Colors’ els seus projectes compartits durant 15 anys.

La coordinadora del Palo Alto Market, Paula Mariscal, explica que “és una demostració més per integrar al mercat una forta presència de la cultura”. Aquesta aposta, segons els organitzadors del festival, tindrà continuïtat en un futur amb artistes coneguts, tot i que també es mantindran les actuacions i concerts en directe d’artistes emergents.

A més, el Palo Alto Market vol ampliar aquestes novetats en les pròximes edicions. Segons la coordinadora, a més de la programació cultural, la idea és poder encabir al mercat “propostes innovadores que necessiten un espai més gran i altres característiques”. Per a això, a partir de la tardor aniran ampliant i concretant els detalls del funcionament del que anomenen Concept Gallery, una mena de gran aparador de nous productes i serveis.

Els 150 projectes d’artesania, comerç i gastronomia que s’han presentat al llarg de les vuit edicions que s’han fet fins ara del Palo Alto Market són sobretot de Barcelona, però també n’hi ha d’arreu d’Europa. La majoria dels expositors són productors i dissenyadors, tot i que també s’hi poden trobar productes de segona mà. Mariscal subratlla que les propostes presentades han estat seleccionades de manera molt acurada, tenint-ne en compte els valors culturals, mediambientals, socials i sobretot sentimentals.

Fins a les 21 h es pot visitar el recinte i gaudir dels darrers expositors i actuacions d’aquesta temporada. El Palo Alto Market farà vacances durant l’agost. Es preveu que en acabar a l’any hagin passat per les successives edicions un total de 600 projectes emergents i unes 200.000 persones de públic.