Dimarts a les 20 h, la darrera pastisseria La Montserratina de la ciutat va tancar definitivament les portes. L’establiment, creat l’any 1926 per Ramon Altirriba, era popular per la seva coca de sucre, feta segons la recepta original del monestir de Montserrat. És un altre local emblemàtic que ha de tancar pel descens de la facturació dels darrers anys i la pujada generalitzada de lloguers.

La primera botiga de La Montserratina, ubicada al carrer Comtal 15, ja va haver de tancar l’any passat i ara ha arribat el torn a l’establiment situat al carrer de Santa Anna 39, que havia obert les portes l’any 1962. La botiga era de lloguer i de renda antiga, i s’ha vist afectada per la fi de la moratòria de la LAU. Des de fa un temps es negociava el preu amb els propietaris de l’immoble, que finalment han decidit unir-lo amb el del costat, situat al Portal de l’Àngel i llogar-lo a un preu més alt, segons han explicat els actuals responsables de La Montserratina. El Portal de l’Àngel és el carrer comercial més car de la ciutat, amb un lloguer mitjà anual de més de 3.000 euros per metre quadrat.

La notícia de l’imminent tancament de la botiga es va conèixer dimarts mateix després que els propietaris de l’establiment anunciessin als 11 treballadors el tancament de la pastisseria. El sindicat Comissions Obreres va mostrar el seu rebuig a l’expedient d’extinció de contractes perquè entén que les causes que al·lega l’empresa “no justifiquen tal mesura”, i va anunciar que anirà als tribunals.