Sanz ha destacat que la suspensió de llicències per a tot tipus d’allotjaments turístics és “temporal, una mesura cautelar amb una durada de temps concreta”. La quarta tinenta d’alcalde ha remarcat que s’espera que al primer trimestre de 2016 hi hagi ja una proposta inicial del nou pla de regulació.

Considera que fins ara s’havia avançat posant pedaços al fenomen del turisme, com ara la congelació de la concessió de llicències de pisos turístics a tota la ciutat, de l’octubre de 2014. “El que estem dient és prou ja de respostes fragmentades i parcials. Necessitem afrontar-ho des d’una visió d’integralitat. No hi ha diferents tipologies com si fossin una cosa aïllada. Totes tenen repercussió entre elles”.

Sanz creu que el nou pla ha de servir per regular la capacitat de càrrega i distribució del turisme, i fer-la compatible amb la vida de la gent perquè hi hagi un cert equilibri. “Hi ha zones de ciutat on hi ha una pressió desmesurada. Patim una sobrecapacitat que cal repensar i gestionar d’una altra manera”, ha dit. La tinenta d’alcalde veu el turisme com una oportunitat “i no una font de conflictes i problemes que moltes persones perceben en el seu dia a dia”.