El col·lectiu ecologista Esquirols de Sarrià demana que el bosc de Can Sentmenat es declari parc forestal. Aquest espai, de propietat municipal, és una prolongació del Parc de Collserola que arriba a la ciutat, just darrere dels jardins públics de Can Sentmenat. JORDI BIGUES, portaveu del col·lectiu Esquirols de Sarrià "La nostra activitat és purament de custòdia, demanar que això sigui tractat d'una manera escaient com a parc forestal i que no passi com ha passat en els últims anys, que s'ha anat podant com si fos un parc públic. Un dels elements més importants és aconseguir que els camins de pujada estiguin senyalitzats bé per evitar que es multipliquin com està passant ara." Convertir-lo en un parc forestal vol dir que aquest territori quedaria protegit de qualsevol projecte urbanístic, com, per exemple, el que preveu el Pla General Metropolità amb la construcció d'una carretera que travessaria el bosc. JORDI BIGUES, portaveu del col·lectiu Esquirols de Sarrià "Això és un perill que hi ha pel Pla General Metropolità que s'ha d'anul·lar i s'ha d'eliminar d'una manera clara. Aquest camí també creuaria el Parc de l'Oreneta per anar en paral·lel per dir-ho d'alguna manera, a la carretera de les Aigües en direcció a Esplugues de Llobregat i això forma part d'un model de desenvolupament de ciutat que no ens interessa perquè el que ara ens interessa és baixar el Parc de Collserola al més a prop de la ciutadania possible." El col·lectiu ecologista també reclama aquest solar just al costat del bosc. És de propietat privada i s'hi podrien construir equipaments. Volen que l'Ajuntament el recuperi per protegir-lo. JORDI BIGUES, portaveu del col·lectiu Esquirols de Sarrià "És propietat privada perquè és de Renta Corporación, que és una entitat que ara ha fet figa. Potser ara és el moment de recuperar-ho per a un ús públic o, fins i to,t mirar si tot el procés de compra que va fer Renta Corporación era legal o era un cas més d'especulació urbanística." Esquirols de Sarrià és un col·lectiu que va sorgir de la lluita veïnal per evitar que es construïssin habitatges al Parc de l'Oreneta. Ara volen fer una proposta de protecció dels espais verds de Sarrià més pròxims a Collserola, com és el bosc de Can Sentmenat. A la tardor la presentaran a l'Ajuntament.

.Amb aquesta iniciatiova, els veïns volen protegir-lo de projectes urbanístics i assegurar-se que tingui un manteniment adequat. Aquest espai és una prolongació del Parc de Collserola que s’endinsa a la ciutat i per això el grup vol assegurar-se que es mantingui. A més, el Pla General Metropolità preveu la construcció d’una carretera que el travessaria, un projecte que amb la declaració de parc forestal quedaria anul·lat.

Esquirols de Sarrià és un col·lectiu ecologista format per veïns de Sarrià i sorgit de les protestes en defensa del Parc de l’Oreneta de fa uns mesos. Ara s’han proposat presentar a l’Ajuntament una proposta per protegir tots els espais verds de Sarrià més pròxims a Collserola. Això inclou el bosc de Can Sentmenat. La proposta la presentaran a la tardor.