La família Amat, propietària del negoci, va explicar a l’abril que es plantejava reubicar la botiga, canviar-ne el model per enfocar-lo més als turistes o tancar-la. A finals de maig va transcendir que l’empresa havia presentat un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que afectava els 48 empleats de Vinçon, després que alguns treballadors posessin una demanda per impagaments.

Finalment, Vinçon va anunciar que tancaria les portes definitivament després d’haver descartat la possibilitat de reenfocar el negoci en considerar inviable el canvi en la col·lecció de productes que això comportaria.

Referent del disseny

Fundada l’any 1941 amb el nom de Regalos Hugo Vinçon, aquesta botiga del número 96 del passeig de Gràcia s’ha convertit amb els anys en un referent del disseny i el comerç barceloní. El 1967 va deixar la venda de porcellana fina i cristalleria per dedicar-se a als objectes de disseny contemporani.

L’any 1973 va inaugurar la sala d’exposicions, i el 1995 va ser la primera botiga a rebre el Premi Nacional de Disseny. Vinçon ocupa un edifici modernista de 1899 projectat per l’arquitecte Antoni Rovira i Rabassa i que va pertànyer al pintor Ramon Casas.