Els centres educatius podran utilitzar mòbils intel·ligents a les aules. Durant els cursos anteriors ja es podien fer servir tauletes i, a partir del proper curs, els alumnes catalans també podran utilitzar mòbils intel·ligents amb finalitats educatives.

L’informe del Departament d’Educació Tecnologies per a l’aprenentatge i el coneixement especifica que “la universalització dels dispositius mòbils i el seu alt potencial educatiu fan que els centres puguin incloure l’ús d’aquests dispositius en les estratègies didàctiques que s’empren en el desenvolupament dels currículums”. Aquesta mesura, però, requereix un codi de conducta.

El Consell Escolar de Catalunya va aprovar, el març de 2015 un codi de funcionament de mòbils i tauletes, anomenat ‘Les tecnologies mòbils en els centres educatius. Especifiquen que “l’ús dels mòbils dins de les instal·lacions d’un centre educatiu per part de tots els membres de la comunitat escolar ha de ser coherent amb els principis i normes establerts. Per tant, normes similars a les que regeixin per a l’alumnat també han de ser assumides pel professorat i les persones presents en el recinte del centre”.

A més, afegeixen que “saber utilitzar responsablement aquests dispositius forma part de la competència digital que els alumnes han d’adquirir; han de desenvolupar pautes de comportament responsable, segur i legal i, si escau, donar compte de les seves accions”.

D’altra banda, el departament també obliga els centres a establir unes pautes d’ús responsable dels dispositius mòbils que han de quedar recollides documentalment. Aquestes pautes les han de donar a conèixer alumnes i famílies mitjançant la carta de compromís educatiu o qualsevol altre document, elaborat pel centre, amb aquesta finalitat.