Mercedes Vidal, nova regidora d'Horta-Guinardó i responsable de l'Àrea de Mobilitat de l'Ajuntament, arriba al districte amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat d'un territori amb gent gran i una orografia complicada. MERCEDES VIDAL, regidora d'Horta-Guinardó "Estem parlant de petites solucions com arranjaments de carrer, escales mecàniques o ascensors en alguns punts però també en un àmbit més general, un desplegament més adequat de la xarxa ortogonal d'autobusos, de funcionalitat dels busos de barri." Uns busos de barri que tornaran a funcionar els diumenges i festius. Solucionar la situació dels veïns del Turó de la Rovira afectats pel Pla dels Tres Turons i l'ordenació de les barriades al peu de la serra de Collserola en situació irregular, són alguns dels reptes que haurà d'afrontar aquesta ambientòloga militant d'Esquerra Unida i Alternativa. L'avalen 10 anys d'experiència en l'elaboració de projectes urbanístics relacionats amb la sostenibilitat i el medi ambient. El pla que no tirarà endavant és el de la cobertura de la ronda de Dalt aprovat pel govern anterior, que assegura que és inviable. MERCEDES VIDAL, regidora d'Horta-Guinardó "Aquest pla no és el nostre pla i no és el que aplicarem però el que sí que farem serà seure amb els veïns i intentar que una disminució dels impactes de la ronda i estudiar on s'ha de prioritzar." Renovar els canals de participació ciutadana és un altre aspecte fonamental per a Mercedes Vidal, vinculada als moviments veïnals de Sant Andreu i exvicepresidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona. Tot això, en un districte que tindrà com a gerent Eduard Vicente, que ja havia ocupat aquest càrrec entre els anys 2000 i 2007.

La nova regidora d’Horta-Guinardó i responsable de l’Àrea de Mobilitat de l’Ajuntament assegura que la millora de l’accessibilitat serà la principal prioritat del districte en el mandat municipal que comença. El desenvolupament del Pla dels Tres Turons al Turó de la Rovira i l’ordenació de les barriades afectades pel Pla de protecció de Collserola són els principals temes pendents que abordarà amb celeritat.

Militant de base d’EUiA, Mercedes Vidal ha estat vicepresidenta de la FAVB i ha participat en el moviment associatiu de la Sagrera i Sant Andreu. Precisament, satisfer les demandes de més participació ciutadana és l’altra gran meta d’aquesta ambientòloga, que confirma que la cobertura de la ronda de Dalt no es tirarà endavant perquè és inviable. Explica, però, que treballaran amb els veïns les mesures per reduir-ne l’impacte.