L'objectiu és sumar punts. Qui més punts suma guanya la partida. Hi ha normes del joc i normes de seguretat." Aquesta és la xerrada prèvia a la partida de Laser Tag. Per jugar-hi els jugadors van armats amb una pistola làser i duen una armilla amb sensors que detecten els trets de l'adversari. Un cop preparats comença la batalla entre dos equips que han de complir una sèrie d'objectius, com eliminar el contrari o apoderar-se de la base enemiga. Es tracta d'una moda, la dels jocs de làser, que va perdre presència a la ciutat als anys 90 i que ara torna amb força. DAVID LÓPEZ, instructor de Play-point "Van desapareixèr fa uns anys i ara d'ençà uns sis o set anys cap aquí tornen a introduir-se a Barcelona amb molta força també per la influència que hi ha dels Estats Units i d'Anglaterra amb aquestes sèries de televisió." "El que més m'agrada és com està fet el joc, l'estratègia." "M'amago tota l'estona d'esquena a la paret. I llavors puc disparar a tots els angles i no em poden atacar per l'esquena." "M'agrada perquè és divertit lluitar contra altres i conèixer gent." Aquest altre negoci, en canvi, està acabant els darres detalls per obrir a ple rendiment. Té un aire més bèl·lic, s'adreça a un públic més adult i s'usen rèpliques d'armes reals. Els propietaris l'han ideat pensant en l'estètica de videojocs d'èxit com 'Call of duty' o 'Battlefield'. LARS VAN DER PLASSCHE, soci de Combat Zone "Debido tal vez a que los videojuegos en España, España es el quinto consumidor de videojuegos, pensé si esto lo combino con deporte, y este es el resultado." A Barcelona ara mateix hi ha en funcionament quatre locals de jocs similars i en els propers mesos està previst que se n'obrin com a mínim un parell més. Sembla doncs que el làser ha tornat a la ciutat per no marxar.

Els jocs de làser els practiquen dos equips armats amb pistoles làser i equipats amb unes armilles que tenen uns sensors encarregats de detectar els trets de l’adversari. De modalitats de jocs n’hi ha un bon grapat com, per exemple, eliminar tots els rivals, destruir la base enemiga o protegir un jugador del mateix equip.

El primer local amb aquest tipus de negoci que ha tornat a obrir és Play-Point, a Sant Antoni. Ho va fer ara fa sis anys. Aquí la pista de joc és un espai amb poca llum, ambientat amb llums fluorescents i làsers i emboirat mitjançant una màquina de fum. Tot i que el joc està dirigit a un públic més aviat infantil, també s’hi organitzen activitats per a empreses o comiats de solters.

El benjamí de la ciutat

A Sant Martí tot just comença a caminar el darrer local dedicat a aquest tipus de jocs. Es tracta de Combat Zone BCN, que ja està obert al públic, però els responsables encara estan perfilant els darrers detalls a les instal·lacions. 

En aquest cas es tracta d’una modalitat amb un caire bèl·lic més adient per a un públic adult. Aquí les armes són rèpliques amb un pes real que funcionen amb infrarojos. La pista de joc és més elaborada amb tota mena d’obstacles i ambientada en una estètica propera a videojocs de gran èxit com ‘Call of duty’ o ‘Battlefield’. Les modalitats de joc són similars però també n’hi ha d’innovadores, com assaltar un banc o la infecció zombie.