La data límit del 15 de juny marcada per l’extinció del lloguer i l’oposició de la propietat a renovar-lo ha canviat per la de l’1 d’octubre, però José Ángel de la Villa encara no se sent segur amb la nova situació. Ho explica amb la boca petita, en espera que el consistori torni a posar fil a l’agulla per resoldre definitivament el futur d’aquest espai emblemàtic de la nit barcelonina, amb 68 anys d’història a les espatlles.

De moment té la tranquil·litat garantida durant quatre mesos. La propietat ha accedit a prorrogar el contracte a canvi d’augmentar el lloguer fins a 800 €, 100 més dels que pagava ara, o en espera que el nou consistori mogui fitxa. De la Villa no té temps per perdre i, per això, ja ha presentat una instància al consistori per demanar una reunió amb la nova regidora de Ciutat Vella, Gala Pin.

Segons De la Villa, una de les opcions que es va posar sobre la taula en les darreres reunions va ser la possibilitat que l’Ajuntament assumís el lloguer del local de manera que el gerent li pagués un preu més baix del que reclamava la propietat i pogués mantenir així el negoci. Tot i que el consistori no ho ha confirmat, aquesta opció suposaria una nova pràctica municipal per a la protecció dels establiments emblemàtics.

El darrer cas és el del Marsella, situat al Raval, que data de l’any 1820. En aquella ocasió el govern de Xavier Trias va adquirir l’edifici per evitar la desaparició del bar obert més antic de Barcelona.