La fractura oberta per les obres de l'L9 en aquest punt de la ronda del Guinardó és ben evident. Una situació que a més complica la mobilitat de vehicles i vianants. L'actuació prevista millorarà el trànsit rodat i de persones amb la creació de dos passos de vianants per travessar de banda a banda la ronda. El projecte també preveu reduir els dos recintes actuals d'obres a un. Es tracta per tant d'una urbanització parcial . L'espai que s'arreglarà és aquest, el més proper a l'hospital de Sant Pau. Però les tanques es mantindran a l'altre recinte d'obres, el més gran. El motiu, garantir l'accés a la futura estació de l'L9, una obra executda en un 95%, i permetre les tasques de manteniment del túnel i el pou. La recuperació de tot aquest espai per al barri és una antiga reividincació de veïns i comerciants. ENRIQUE ELCAMPO, cambrer "Por la gente mayor y por la gente enferma que esté esto en condiciones. Que puedan pasar tranquilamente. Supongo que habrá gente con sillas de ruedas, con muletas." RAMÓN FERNÁNDEZ, veí d'Horta Guinardó "Les caigudes, els accidents que han hagut. Estem sempre igual, esperant que arreglin això. Fins ara que no ho han fet i ara ja tocava." Aquest projecte d'urbanització parcial té un pressupost de 500.000 euros. "Aquesta és una de les set actuacions consensuades entre Generalitat i Ajuntament per arreglar els espais afectats per les obres de la línia 9. Aquí els treballs encara no han començat, ho faran al setembre, en canvi a la plaça de Sanllehy estan a punt de finalitzar." Si tot va bé, els veïns de Sanllehy podran estrenar la plaça el mes vinent. De fet la zona enjardinada, els jocs infantils i la pèrgola que fa de balcó a la resta de l'espai ja estan gairebé enllestits. Queda pendent que el carrer de Ramiro de Maeztu recuperi el doble sentit de circulació.

Un cop licitades les obres, amb un pressupost d’uns 500.000 euros, es preveu que els treballs comencin al setembre i durin uns quatre mesos. Es tracta d’eliminar un dels dos recintes amb tanques que hi ha a aquesta altura de la ronda del Guinardó, concretament el més proper al recinte de l’Hospital de Sant Pau. Un cop retirades totes les restes de les obres a la banda mar, s’hi recuperarà la urbanització preexistent, que correspon a una illa de vianants enjardinada. El recinte tancat de la banda muntanya es mantindrà, perquè és on ha d’anar l’accés a l’estació de l’L9, però s’hi faran dos passos de vianants als extrems per poder creuar amb facilitat la ronda del Guinardó.

Fa temps que els veïns del Guinardó reclamen que millori l’accés al nou Hospital de Sant Pau des del cantó muntanya, fins ara totalment barrat per les tanques de les obres de l’L9. Altres punts del districte d’Horta-Guinardó afectats per les obres aturades d’aquesta línia, com les places de Maragall o de Sanllehy, ja han solucionat el problema o estan en vies de fer-ho. També es treballa per la recuperació de la plaça de Lesseps.