ÀLEX CASTILLO, president de la FaPaC "Les Ampas estan donant beques i ajuts a sectors socials desfavorits quan realment hauria de ser l'administració qui s'en cuidés, però clar com que sabem que l'administració ni s'en cuida immediatament, ni d'aquí a poc temps tampoc no ho farà és la pròpia associació qui decideix fer allò que l'administració hauria de fer. "

De bon matí, un esmorzar saludable ha servit per encarar amb força la jornada festiva. En una festa marcada pel sol i el bon temps, els més petits han cantat i ballat al ritme de les cançons de Dàmaris Gelabert i Roger Canals, mentre que els més grans s’ho han passat d’allò més bé amb la música i les coreografies de Macedònia. A més, no hi han faltat els tallers de tot tipus (creació i cinema, dibuix, xapes, cuina), l’espai de contacontes i diverses activitats esportives a l’aire lliure com ara patinatge en línia, ioga, escacs o bàsquet.

A la festa s’hi han acostat els personatges de Star Wars, que han fet una cercavila. Els tambors han sonat fort amb la batucada i tothom qui ha volgut ha ballat al ritme de Bollywood. A més, s’han lliurat els Premis FaPaC a les AMPA finalistes d’aquesta tercera edició, on hi han participat 87 projectes. Entre altres, han estat guardonades iniciatives de la Coordinadora AMPA del districte de Sant Andreu, de l’AMPA de l’Escola Antoni Balmanya, de les dels instituts públics de Gràcia i de l’AMPA Escola de la Concepció.

La música no ha faltat en aquesta trobada. La banda badalonina The Git & Jalis (de l’escola Gitanjali) ha estat l’encarregada de posar ritme a un matí de força calor. Es tracta d’una banda de rock que fa cinc anys van decidir fundar cinc pares de l’escola, que assagen al gimnàs un cop per setmana. En les actuacions en directe, hi participen també infants i algunes mares (que fan en aquest cas de coristes) que actuen en directe i ofereixen cançons clàssiques de rock adaptades amb lletres infantils.


​La festa ha volgut refermar la participació i compromís de les famílies per una educació pública i de qualitat. Com a acció reivindicativa final, s’ha organitzat un enlairament de centenars de globus amb els els missatges dels assistents amb desitjos i demandes en educació.