Ha estat el centre de les mirades durant dos dies a les xarxes socials. Aquesta gosseta es diu Buddy i divendres va arribar de Nova York a l'Aeroport de Barcelona - el Prat. Malgrat tenir els papers en regla, no es va poder extreure la informació que portava al xip i la veterinària de la duana, que depèn del Govern espanyol, seguint la normativa vigent, va advertir a la propietària que o la Buddy tornava als Estats Units o havia de ser sacrificada. La notícia va córrer com la pólvora i avui ja s'havien recollit més de 60.000 signatures al web Change.org, per solucionar el cas de la gosseta Buddy. A Facebook també s'ha pogut seguir la història minut a minut. Des de la trobada de la propietària amb l'animal per poder donar-li menjar i beure, quan feia dos dies que estava retinguda en una hangar de l'aeroport, fins als centenars de missatges de solidaritat dels usuaris. Twitter també ha estat una bona plataforma per difondre l'emergència de la Buddy. El Partit Animalista ha anunciat aquesta tarda, en una piulada, que gràcies a la pressió social la gossa no havia de ser sacrificada. La Irene, la propietària, s'ha sentit acompanyada en tot moment per les associacions i els usuaris de les xarxes socials. La Buddy haurà de passar 21 dies en quarantena, encara s'ha de decidir en quina protectora, també li hauran de tornar a posar la vacuna de la ràbia i implantar-li un nou xip.

Buddy va arribar a Barcelona divendres passat en un vol procedent de Nova York. Tot i que l’animal tenia els papers en regla, les autoritats del Prat no li van poder llegir el xip identificatiu que porta pel fet de ser americà. Com a conseqüència, la veterinària de la duana va informar la propietària que no es podia emportar la gossa i que les tres alternatives eren que portés un lector adequat per al xip, que l’animal tornés als Estats Units o que fos sacrificat.

La propietària, Irene Solà, assegura que es van plantejar l’opció de retornar el cadell, però finalment van optar per “seguir lluitant per trobar un lector adequat”. Durant els darrers dies, han intentat descodificar la informació del xip amb diversos aparells però no hi ha hagut sort.

Mentrestant, les xarxes socials s’han mobilitzat per evitar el sacrifici del cadell. A la pàgina web Change.org s’han arribat a recollir més de 70.000 signatures i tant Facebook com Twitter han estat un gran altaveu per denunciar la situació de Buddy. Irene Solà es mostra agraïda per tot el suport que ha rebut: “no m’he trobat gens sola”, ha dit.

El cadell ha passat els darrers dies en una habitació d’una nau d’Iberia, dins de les instal·lacions de l’aeroport del Prat. La mestressa de la mascota explica que els treballadors de la companyia li han fet voluntàriament de “cangurs” improvisats i l’han deixat sortir de la cistella de transport perquè pogués estirar les potes. A més, tant ella com la seva família l’han pogut visitar i donar-li menjar.

Aquest dilluns s’ha trobat una solució perquè l’aventura de la Buddy tingui un final feliç. Un veterinari escollit pels propietaris l’haurà de vacunar de la ràbia i implantar-li un nou xip al mateix aeroport. Després, la gossa haurà de passar 21 dies en quarantena en una protectora d’animals.