A les platges de Barcelona hi van venedors ambulants que aprofiten especialment l’època d’estiu per vendre mojitos als banyistes, molts d’ells estrangers. El caporal de la Guàrdia Urbana, Sergi Amargós, alerta que beure aquests mojitos és perillós perquè “no tenen cap mesura d’higiene. Els venedors guarden el material com poden: a les papereres o a les clavegueres mateix“. La majoria dels compradors desconeixen la procedència dels mojitos que els venen.

Tot i la pressió policial, els venedors ambulants continuen amb aquesta activitat i sancionar-los és poc eficaç perquè la majoria són estrangers sense papers i sense béns per embargar-los. A més dels que venen mojitos també hi ha preocupació per la proliferació de llauners als carrers de la ciutat.

Malgrat les vendes de begudes il·legals, segons el portaveu del cos policial, Carles Reyner, la Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana creada el 2012 està funcionant bé, especialment per la disminució dels furts. L’any 2012 es van reduir un 15%; el 2013, un 8%, i el 2014, un 10%.