Campos ha explicat que les negociacions estan bloquejades perquè, en el cas de L’Auditori, “s’està suplantant els treballadors amb personal de seguretat” i l’activitat es manté intacta. Segons el portaveu, s’hi ha produït una inspecció de treball que ha determinat que hi ha personal fent la feina dels acomodadors.

Arran de la denúncia, el Jutjat Social número 9 ha decretat com a mesura cautelar que L’Auditori no utilitzi personal propi o de seguretat per cobrir la tasca dels acomodadors. En un comunicat, la sala assegura que així no es podrà realitzar el control d’accés ni garantir la seguretat dels espectadors. Per aquest motiu ha decidit suspendre el concert participatiu ‘Et toca a tu’ d’aquest divendres al vespre i avancen que la vaga “afectarà tota la programació pròpia fins a finals de temporada”.

Cels Campos ha recordat la reivindicació del col·lectiu, que demana que les seves tasques no estiguin subcontractades. Campos ha explicat que aquesta és una situació que es repeteix, no només a L’auditori i el Liceu, sinó en molts altres centres culturals. Aquest divendres al matí se celebra una nova reunió entre els vaguistes i les empreses, amb la mediació de la Generalitat.

Aquest dijous L’Auditori de Barcelona i el Gran Teatre del Liceu van emetre un comunicat en què anunciaven la intenció d’arribar a un acord amb el personal d’acomodació en el procés de mediació que porta a terme la Generalitat entre aquest col·lectiu i ManpowerGroup Solutions. Els responsables dels equipaments rebutjaven “l’actitud radical i contrària a la cultura” dels acomodadors, que el 8 de juny van interrompre un concert a L’Auditori.