El cap de llista dels republicans, Alfred Bosch, ha confirmat el vot favorable a la investidura d’Ada Colau com a alcaldessa. Ha dit que és un “vot de confiança a Ada Colau, no és un pacte i no hi ha contrapartides” i l’ha equiparat al gest de suport que el 2011 van donar al llavors guanyador de les eleccions, Xavier Trias. “Aquesta finestra obre la possibilitat de continuar parlant i arribar a un acord. És un gest polític que no busca contrapartides, un gest de confiança cap a l’alcaldessa”.

Bosch ha reconegut que entrar al govern “és una de les possibilitats, sempre”, però cal temps per “explorar al màxim les complicitats”. Ha dit que ERC no serà d’entrada al govern de la ciutat i que no ho supedita als resultats catalanes: “No parlem del 27-S, parlem de la ciutat de Barcelona”.

Ada Colau ha agraït el gest de suport dels republicans i ha dit que “és un bon inici comptar amb aquesta confiança”. Ha dit que les dues formacions treballaran perquè sigui un camí  que vagi en benefici de la ciutat i ha reconegut que entre les eleccions i la investidura han passat només dues setmanes.

“Era una prioritat per a nosaltres buscar complicitats amb les forces amb més sintonia. Tenim molts punts en comú i comencem a treballar”, ha dit Colau. La futura alcaldessa de Barcelona ha dit que hi ha “temes evidents en què ens posarem d’acord” i ha citat urgències polítiques de la ciutat, com “les polítiques d’ocupació o les escoles bressol”.

Colau ha dit que Barcelona en Comú té un mandat ciutadà “que aposta per les formes de construcció col·lectiva basada en objectius”. Ha reconegut que les converses amb el PSC continuen obertes “per fer polítiques concretes a partird’objectius concrets” i espera que es decideixin a votar favorablement a la investidura.