No és casualitat que la primera trobada de Barcelona en Comú amb el teixit econòmic hagi estat amb la PIMEC, representant de les petites i mitjanes empreses que seran la prioritat del nou govern municipal. En la reunió, uns i altres han coincidit a apostar pel sector de la rehabilitació per crear llocs de treball, augmentar el pressupost de Barcelona Activa per ampliar-ne els serveis i també incentivar les bones pràctiques empresarials des de l'Administració. Un exemple, han dit, és exigir a les empreses proveïdors del consistori que paguin a 30 dies igual que fa l'Ajuntament. ADA COLAU, cap de llista de Barcelona en Comú "S'ha de demanar a les empreses que contractin amb l'Ajuntament compleixin també, i que si reben el pagament a 30 dies, facin el mateix amb els seus subcontractats. És una qüestió de bones pràctiques que si s'impulsa des de l'Administració hi guanya tothom, guanyen les empreses, els treballadors, i la ciutat." Sobre els recels que ha generat entre alguns empresaris la victòria de Barcelona en Comú, el president de la PIMEC ha volgut aclarir que l'entitat, ara per ara, confia en el futur govern. JOSEP GONZÁLEZ, president de la PIMEC "Crec que seria un error advertir dels riscos, primer se'ls ha de donar l'oportunitat, i si no van les coses bé ja tindrem oportunitat de corregir-ho. Però vull deixar molt clar que a PIMEC no hi ha hagut cap neguit." En la trobada Ada Colau també s'ha compromès a incloure la PIMEC dins del Consell Econòmic i Social de la ciutat, on fins ara no ha tingut representació.

Per Colau es tracta “d’incloure més que no pas d’excloure” gent en l’acte d’investidura del nou Ajuntament. La candidata de Barcelona en Comú ha explicat que es mantindrà “la litúrgia bàsica” d’aquest acte però s’obrirà a nous agents i ciutadans també com a forma de “coresponsabilització” amb el nou govern municipal.

Ada Colau ha explicat els detalls de l’acte de dissabte després de la trobada que ha mantingut amb la PIMEC, la patronal que representa la petita i mitjana empresa i els autònoms catalans. Tant ella com el president de la patronal, Josep González, han mostrat sintonia en temes importants de ciutat, com la necessitat de reactivar la rehabilitació social, l’impuls de Barcelona Activa o la manera que la PIMEC formi part del Consell Econòmic i Social de Barcelona, una exclusió que Colau ha qualificat d'”inexplicable”. A més, Josep González ha volgut deixar clar que “en cap moment” no han tingut cap inquietud ni neguit respecte al fet que Barcelona en Comú governi els propers quatre anys a l’Ajuntament. També ho ha fet Ada Colau, que ha demanat als grans actors de la patronal que “no generin alarmismes infundats” perquè ja han demostrat que són gent “seriosa” que ha arribat per treballar “des del diàleg i el consens”.

Colau ha insistit en la necessitat de donar visibilitat a la petita i mitjana empresa i el petit comerç, que considera un dels principals motors econòmics de la ciutat. També vol impulsar un segell de qualitat contractual de manera que, tal com reclama la PIMEC, l’Ajuntament faci complir la llei als proveïdors perquè paguin a termini.

Es revisarà el protocol d’actuació per als desnonaments

En una reunió aquest dimarts al vespre, Ada Colau i la jutgessa degana de Barcelona, Mercè Caso, han acordat revisar el protocol judicial i dels serveis socials en cas de desnonament. La cap de llista de Barcelona en Comú considera que el pla actual no ha funcionat perquè avisa amb poc temps els serveis socials. Per la seva banda, la jutgessa ha afegit que els jutges no tenen prous eines legals per frenar els desnonaments.