Aparentment és només un armari, però també oculta alguna cosa més... És una de les novetats que es poden trobar en aquest Showroom del Moble, i un exemple de l'esforç del sector per innovar. SALVADOR ORDÓÑEZ, coordinador del Gremi de Fusters de Barcelona "Després de fabricar i fabricar mobles per cases i veure que era un mercat que ja estava molt trillat, van decidir buscar una idea innovadora." Dos anys després de la primera edició, aquesta exposició de tot tipus de mobiliari s'estrena al recinte de la Fira a Gran Via. I ho fa multiplicant el nombre d'expositors, fins a 135. Un èxit de convocatòria que reflecteix les ganes del sector per fer negoci i sortir d'una crisi que l'ha castigat durament. ENRIC ENRECH, president del Showroom del Moble "Els fabricants m'estan dient que fa dos mesos que estan una mica preocupats per la falta de comandes i aquí jo crec que això activarà aquesta falta de comandes." El Showroom es dirigeix a comercials i professionals del moble en general, que poden inspirar-se en idees originals com aquests sofàs modulars. "Se pueden poner en diferents posiciones, podemos girar y hacer dos chaises. Y también a la vez se puede convertir en una cama así de sencillo. Luego puedes añadir las piezas que quieras." O sentir-se com el conductor d'un espectacular cotxe esportiu, però sense moure's de la cadira de l'oficina. Fins al 10 de juny, està a prova la capacitat del sector per créixer tant com aquesta cadira, només apta per a gegants.

El Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona organitza, en col·laboració amb la Fira, una exposició que reuneix en el mateix espai fabricants, comerços i professionals comercials. “Jo crec que això activarà la falta de comandes”, confia optimista el president del Col·legi i d’aquest Showroom, Enric Enrech. Tot i els anys de dificultats, arrossegats en part per la crisi immobiliària, la indústria espanyola va representar l’any passat el 6,8 % de la producció de mobles a tot Europa.

Una de les vies per revitalitzar els negocis és oferir innovació. Entre les novetats que es presenten al saló hi ha, per exemple, un mirall que amaga un televisor, una solució de l’empresa tarragonina Oculting per estalviar espai. L’holandesa Feydom ofereix una altra idea original: els sofàs multifuncionals, que amb diferents mòduls poden canviar d’aspecte o convertir-se fàcilment en llits. Altres marques capdavanteres, com Baixmoduls, Bedline o Arasanz, també són presents en aquest Showroom.