Aquest dijous s’han reunit totes les parts implicades i s’han instat a continuar conversant per arribar a un acord properament.

Primera resposta del Liceu a la vaga d’acomodadors

La direcció del Gran Teatre del Liceu explica que els llocs de treball que es contracten a través de Manpower estan molt enfocats als estudiants. Argumenten que la principal condició és ser menor de 24 anys i estar matriculat a la universitat. En un comunicat emès aquest dimecres, defensen que aquest tipus de tasques permeten combinar estudis i feina i “no tenen vocació de permanència”.

A més, de les 28 places subcontractades, el 10% es reserven a veïns del Raval que hi accedeixen a través de la Xarxa Laboral del Raval. Un altre 10% es dedica a persones amb síndrome de Down per afavorir-ne la integració. És per això que des del Liceu asseguren que la vaga indefinida dels acomodadors “posa seriosament en perill” aquest programa d’integració laboral.

Una vaga agermanada amb la dels acomodadors de L’Auditori

Els acomodadors del Liceu s’afegeixen, doncs, a la vaga indefinida que van engegar fa més d’un mes els de L’Auditori, també subcontractats per temporal ManpowerGroup Solutions. Les reivindicacions són compartides: deixar de ser treballadors subcontractats i acollir-se al conveni col·lectiu de locals d’espectacles.

Els acomodadors de L’Auditori denuncien que el centre els ha substituït per personal intern i personal contractat -concretament membres d’una empresa de seguretat- amb l’objectiu d’impedir el dret a la vaga. Recentment van rebre una inspecció de treball i confien que el jutge imposi una mesura cautelar per “impedir al Liceu utilitzar esquirols per substituir”. Els treballadors han agraït el suport rebut, a través de les signatures i les persones que s’han adreçat als manifestants demanant informació.