L'Ideal Plástica Flor va ser la darrera fàbrica en desaparèixer al barri de la Prosperitat. Fundada l'any 1956 per Ramon Rocafort, la fàbrica ocupava antigament aquest solar de més 4.000 metres quadrats. JOSEP MARIA BABÍ, Arxiu Històric Roquetes - Nou Barris 'Aquesta fàbrica doncs es va destinar a fabricar ornaments, plantes i flors de plàstic, a mes a més d'altres articles d'ornamentació per a la llar i per a les indústries.' Molts veïns de Sant Andreu i Nou Barris van ser empleats d'aquesta fàbrica que tenia per lema: "La flor de plástico no es flor de un dia". A finals dels anys 60, però, un incendi va estar a punt d'acabar amb l'èxit que tenia la fàbrica. JOSEP MARIA BABÍ, Arxiu Històric Roquetes- Nou Barris 'El seu funcionament es va veure interromput l'any 1969 perquè un incendi la va deixar gairebé destruïda a causa de l'inflamable que eren els materials i les matèries primes amb les quals fabricaven. No obstant això, la fàbrica va poder ser reconstruïda i el 1970 ja estava una altra vegada treballant a ple rendiment. Aquell mateix any es va fer una mena de concurs internacional d'ornamentació que es va celebrar a l'Hotel Arycasa de Barcelona.' Al anys 90, coincidint amb la mort del propietari, Ramon Rocafort, l'Ideal Flor va iniciar la davallada. JOSEP MARIA BABÍ, Arxiu Històric Roquetes - Nou Barris 'A partir d'aquí la fàbrica es va anar desmantellant. Al principi de l'any 2000 ja pràcticament va deixar de funcionar.' L'Ajuntament va decidir enderrocar la darrera fàbrica de la Prosperitat l'any 2009. Aleshores el terreny va convertir-se de manera provisional en un aparcament i una zona de jocs infantils. De l'antiga Ideal Plástica Flor només es conserva aquest transformador envoltat de petites flors silvestres.

Situada al passeig de Valldaura, entre els carrer del Turó Blau, Canyelles i Boada, la fàbrica va gaudir de molt èxit durant les dècades dels 50 i 60. Molts veïns de Nou Barris i de Sant Andreu van formar part de la plantilla. L’any 1969 un incendi quasi va destruir del tot la fàbrica, que va haver de ser gairebé reconstruïda després de l’incident, ja que bona part dels materials que feia eren altament inflamables.

Tot i això, la Ideal Flor va renéixer de les cendres i va començar a organitzar concursos internacionals de decoració floral. Als anys 90, coincidint amb la mort del seu primer i fins llavors únic propietari, la fàbrica va començar a desmantellar-se. L’Ajuntament, atenent les demandes veïnals, va iniciar els tràmits per expropiar els terrenys de la fàbrica. El consistori va adquirir la propietat del solar per 40 milions d’euros i va enderrocar la fàbrica l’any 2009. La intenció era construir equipaments a la zona però amb l’arribada de la crisi es va aturar el projecte. Va ser llavors quan l’Ajuntament va decidir construir-hi provisionalment una zona d’aparcament en superfície i una zona de jocs infantils en espera de temps millors.