Trias ha dit que el PP li ha avançat el seu suport en cas que vulgui liderar un govern alternatiu amb PSC i ERC. “Si ERC i PSC diuen que volen fer govern amb en Trias i el PP vota a favor de la investidura, això seria una alternativa”. El candidat de CiU ha dit que la nit electoral no hi veia alternativa, però que l’oferiment del PP podria fer reconsiderar les coses: “Es podrien donar circumstàncies estranyes, això passa en altres indrets. No és probable, però no impossible”, tot i que ha marcat una línia que no pensa traspassar: “El que no faré és el ridícul”.

“Colau diu coses inexactes”

L’alcalde de Barcelona en funcions no s’ha estalviat crítiques a Ada Colau: “Si enlloc d’estar contenta de guanyar la campanya segueix atacant-nos, es trobarà amb més dificultats”. I li ha advertit: “La meva experiència em diu que amb 14 és difícil governar, amb 11 és molt, molt difícil”.  Trias ha dit que farà un traspàs modèlic, amb les coses ben fetes i ha dit que la candidata de Barcelona en Comú diu coses “inexactes”. Sobre el futur del Mobile World Congress a Barcelona ha alertat que “hi ha gent que ens vol treure l’acord, que nosaltres tenim quasi tancat fins a 2023. Però al senyor Hoffman el van cridar ahir a París”.

Sobre el funcionament de l’Ajuntament de Barcelona en el període de traspàs, Trias ha dit que farà d’alcalde fins a l’últim dia: “Hi ha coses que s’han de fer fins a última hora”.