L’’associació professional Elite Taxi Barcelona ha manifestat, en una entrevista a Barcelona FM, que presentaria al judici proves contundents de l’activitat d’Uber a la ciutat. Denuncia intrusisme professional, i assegura que l’app segueix posant en contacte usuaris i conductors per fer desplaçaments amb total impunitat, i malgrat que a finals de 2014 el jutge en va decretar el tancament.

Ivan Sesma, secretari de l’associació professional Elite Taxi Barcelona, diu que s’han presentat “proves contundents que podrien confirmar l’activitat, amb impunitat, d’Uber”. Entre aquestes, documents elaborats per la Inspecció de Treball de la Generalitat que podrien provar la implicació de l’empresa en la contractació dels treballadors o en la propietat dels telèfons mòbils que utilitzen per treballar. En el judici han mirat de provar també que la plataforma “no actua com a simple intermediari entre usuaris sinó com a empresa lucrativa” i “submergida”. El cas ha quedat vist per a sentència i ara és el jutge qui, en les properes setmanes, ha de decidir si prohibeix que l’empresa Uber operi a Espanya o desestima la demanda.

Elite Barcelona té el suport d’altres Elites de l’estat, com les de Madrid, València, el País Basc i Astúries. Alguns dels representants d’aquestes ciutats també s’han desplaçat fins a Barcelona per assistir a la concentració d’aquest matí a la Ciutat de la Justícia, tal hi com explica Sesma a Barcelona FM.