Primeres converses per a futurs acords de govern

Allunyats dels flaixos de les càmeres que els han seguit durant tota la campanya electoral, Ada Colau i Alfred Bosch han establert aquest dimarts una primera presa de contacte per avaluar possibles acords de cara al futur govern municipal. Ha estat una trobada discreta entre els caps de llista de les dues formacions que, de fet, només ha durat mitja hora.

No serà fins més endavant quan, si hi ha sintonia, Barcelona en Comú i Esquerra avaluaran les propostes al detall. En aquest cas,  Bosch va posar sobre la taula tres condicions indispensables per al pacte: justícia social, honestedat política i capitalitat, a més d’un compromís clar de la formació de Colau amb el procés sobiranista.

Després d’Esquerra: el PSC i la CUP

Colau ja va anunciar aquest dilluns que donaria prioritat als acords amb les formacions d’esquerres (ERC, el PSC i la CUP) i es preveu que en els propers dies es reuneixi amb Jaume Collboni i María José Lecha.

Tot apunta que la reunió entre Colau i Collboni tindrà lloc aquest dimecres; el cap de llista del PSC s’ha mostrat disposat a pactar amb Colau “per tal que la ciutat faci un gir a l’esquerra”. Per la seva banda, la CUP-Capgirem Barcelona ha indicat que encara no tenen fixada la data per a les converses.