De tota la premsa internacional, l’anglosaxona és la que es fixa més amb les eleccions municipals del 24 de maig a Barcelona.

El diari ‘The Guardian’ comença fent al·lusió al moviment 15-M per entendre els resultats a Barcelona i Madrid “Els ‘indignats’ espanyols poden governar Barcelona i Madrid”. El diari britànic escriu “l’activista antipobresa Ada Colau serà l’alcaldessa de Barcelona” i a Madrid “dues àvies  -en al·lusió a Esperanza Aguirre i Manuela Carmena- batallaran pel control de la ciutat”.

El ‘Financial Times’ també descriu els resultats fent al·lusió al poder de les dones al capdavant dels ajuntaments de les principals ciutats de l’estat: “les dues principals ciutats d’Espanya estan a mans de dues dones carismàtiques, d’esquerres i activistes de fora del sistema”.

La cadena de televisió britànica BBC afirma que “com era d’esperar” les eleccions les han guanyat els “nous partits anticorrupció”. La cadena subratlla que “partits antiausteritat, vinculats a Podem, poden presumir d’aconseguir el poder a Barcelona”. Presenten la nova alcaldessa d’aquesta manera: “Barcelona té una història increïble. La nova alcaldessa serà Ada Colau, una dona que s’ha fet famosa fent campanya a favor de gent que no podia pagar les hipoteques”. A més, apunta que els barcelonins estan més preocupats per les polítiques socials que pel procés independentista, ja que Colau treu millors resultats a la ciutat que el “principal partit independentista”, en referència a ERC.

‘The Wall Street Journal’ titula que el resultat de les eleccions mostra un clar “càstig” al PP i els italians ‘La Repubblica’ i ‘Il Messaggero’ també titulen en el mateix sentit: “Podem ocupa Barcelona i Madrid i el PP està en retrocés” i “Podem conquesta Barcelona i Madrid”.

El diari francès ‘Le Monde’ també fa al·lusió a la davallada del PP i escriu “després de quatre anys al poder, el PP, marcat per la política d’austeritat i una successió d’escàndols de corrupció, s’enfonsa”.