Barcelona en Comú ha triplicat el nombre de vots que va obtenir ICV-EUiA en les eleccions municipals de 2011 i s’ha col·locat com a primera força al districte amb 21.145 paperetes. La caiguda més acusada a Sants-Montjuïc és la que registra el PSC, que perd més de la meitat dels vots obtinguts ara fa quatre anys, passant de 15.411 als 7.614. CiU també ha visvut una davallada i si el 2011 es va quedar amb el 24% dels vots, aquest cop en representa el 18%. Pel que fa al PP, passa a ser la setena formació amb 5.665 vots.

Molt diferent és la tendència que ha marcat ERC, que ha duplicat els resultats anteriors. Tant la CUP com Ciutadans han deixat de tenir una presència testimonial a aglutinar el 8,43% i el 9,56% dels vots respectivament.

La participació ha crescut nou punts respecte a les eleccions municipals anteriors, amb 75.093 votants.

Sants-Montjuïc, l’empat CiU-PSC

El districte de Sants-Montjuïc havia estat un feu tradicionalment socialista fins a les darreres eleccions municipals, les de 2011, en les quals va guanyar CiU per primera vegada. No va ser una victòria àmplia, de fet, gairebé es podria parlar d’un empat tècnic entre les dues formacions, amb només 292 vots de diferència a favor de CiU. Durant els últims 20 anys, el PSC ha anat perdent pes gradualment al districte, mentre que Convergència i Unió (després de la sotragada de l’any 1999, en la qual va perdre gairebé la meitat dels vots) s’ha mantingut estable amb una lleugera recuperació dels votants.

Si ens fixem en les eleccions europees de 2014, les últimes que s’havien celebrat fins ara, les va guanyar ERC a tota la ciutat i també al districte. De fet, els darrers anys els republicans han obtingut bons resultats a Sants-Montjuïc, per sobre de la mitjana de la ciutat. Entre 1999 i 2011, ERC va obtenir el 9,7% dels vots del districte, per sobre del 8,4% del conjunt de Barcelona, i el 2003 van arribar a ser la tercera força en nombre de vots. Tant Ciutadans com la CUP s’han quedat lluny dels resultats de la resta de partits que han obtingut representació al districte.

Pel que fa a la participació, Sants-Montjuïc ha estat el tercer per la cua de tota la ciutat en els darrers 20 anys, després de Ciutat Vella i Nou Barris, amb un 50,5% de mitjana. La quota més alta de participació va ser l’any 2003, amb un 57,6%, mentre que la més baixa es va registrar el 2007, amb un 47,4%.