Els Mossos d’Esquadra els van informar de la decisió de la fiscalia, però els treballadors han decidit que no marxaran si no és per la força.

L’ocupació s’ha produït passades les 11 h, quan els col·lectius convocants s’han concentrat a la porta de l’edifici. Hi havia una trentena de “iaioflautes” i el diputat de la CUP David Fernàndez, a qui s’ha vist parlant amb els Mossos d’Esquadra que han acudit a la porta de l’edifici, seu també del Mobile World Centre. Una cinquantena de manifestants han entrat per la força a la botiga, enfrontant-se a dos agents de seguretat privada que els han intentat barrar el pas i que han hagut de ser atesos pels serveis sanitaris per ferides lleus.

Un cop a dins, els treballadors han omplert la botiga d’adhesius i pancartes amb els motius de la seva reivindicació. També han començat a instal·lar-s’hi i organitzar-se per a una ocupació que han anunciat que seria llarga. Al llarg del dia s’hi han anat sumant més persones, fins arribar a superar les 300. Els centenars de persones que s’han manifestat a la plaça de Sant Jaume contra l’herbicida de Monsanto també s’han acabat sumant a la protesta de Movistar.

A les 18 h, els treballadors han convocat els mitjans de comunicació a una roda de premsa per explicar els motius de la seva protesta i les condicions per posar fi a l’ocupació, que consideren indefinida. La policia ha impedit l’entrada de les càmeres a la botiga i també la sortida dels portaveus perquè fessin les declaracions al carrer, així que la roda de premsa s’ha fet just a la porta, amb els vaguistes dins i els periodistes fora.

Per intentar evitar el possible desallotjament, els treballadors i col·lectius que els donen suport han cridat a manifestar-se just a la porta. A les 20 h, s’hi ha fet una cassolada de protesta en què han participat centenars de persones. La concentració de gent i de forces de seguretat ha obligat a tallar al trànsit el carrer de Fontanella.

Les reivindicacions

La voluntat dels treballadors i dels col·lectius que els donen suport és mantenir l’ocupació de forma indefinida fins que Telefónica s’avingui a negociar amb ells. De fet, donen a l’empresa fins al 31 de maig de termini perquè respongui a les seves peticions. Fa dues setmanes l’ocupació va acabar voluntàriament perquè dos directius de l’empresa van acceptar una reunió, però els van acabar dient que no negociarien condicions de treball amb els treballadors vaguistes sinó amb els sindicats CCOO i UGT, que fa unes setmanes ja havien assolit un preacord amb la patronal i les empreses a través de les quals estan subcontractats.

Els treballadors que han ocupat la botiga de Movistar fa 47 dies que estan en vaga i diuen que no se senten representats pels sindicats majoritaris. Les seves condicions mínimes a negociar passen per uns sous dignes, una jornada de 40 hores setmanals i dos dies de festa garantits.