'El cant dels ocells' és una de les sorpreses del Flamenkids. Com aquesta, s'han versionat fins a set cançons populars catalanes amb un clar objectiu: trencar estereotips. GEMMA CANADELL, directora del projecte Flamenkids "Avui en dia el flamenc és en català i en castellà perquè el flamenc ha estat sempre a Catalunya i ara no hi ha barreres culturals ni linguistiques amb lo qual s'ha de normalitzar." L'espectacle engega amb unes buleries que capten totes les mirades del Palauet. Precisament, es posa l'accent en el llenguatge visual per arribar a un dels públics més difícils, els petits. El cant, la música i el ball fan la resta de la feina. "El flamenc es un gènere que pot despertar grans passions però també alguna inadversió. Llavors el que hem volgut fer és un espectacle super dinàmic tant des d'un punt de vista estètic com sonor." Durant 60 minuts, s'ha fet un recorregut pels diferents pals del flamenc i s'han interpretat peces d'autors clàssics, com Jacint Verdaguer, convertit en una guajira.

L’espectacle forma part del del Projecte Educatiu que ofereix el Palau de la Música Catalana, un seguit de funcions amb característiques diferents que es fan durant tota la temporada. La iniciativa centra l’atenció en els cors, la catalanitat i la música contemporània amb l’objectiu d’ampliar la formació cultural dels ciutadans i, sobretot, dels més menuts. Un exemple és l’última representació, Flamenkids, un espectacle de flamenc modern adaptat als petits.

Per cridar-ne l’atenció, l’espectacle posa l’accent en el llenguatge audiovisual jugant amb el canvi de colors, la disposició dels elements escènics i l’expressió corporal. A banda d’això, no hi falta la música, el ball i el cant.

Flamenkids fa un recorregut pels diferents pals del flamenc i s’hi interpreten 24 temes emblemàtics del gènere i dels clàssics catalans. Tot en un espectacle de 60 minuts que es representa aquest diumenge a les 12 h en una única funció.