“Volem continuar fent del Grec un gran festival que cada any sigui més atractiu i adreçat a tots els públics”, ha dit l’alcalde, Xavier Trias, en la presentació del programa complet del festival Grec 2015. El programa d’enguany ofereix més d’un centenar de propostes culturals en un mes. Fa unes setmanes es van detallar els espectacles que es faran al teatre del Grec amb l’actuació estrella de Joan Manuel Serrat i els musicals de Broadway en el programa de les nits del musical.

El festival més internacional

El Grec oferirà 17 propostes internacionals de teatre, dansa i circ i ha programat fins a 10 espectacles que són coproduccions internacionals. De les estrenes de teatre en destaquen: ‘La tortuga de Califòrnia’, de Daniela Feixas, a La Seca Espai Brossa; ‘Neus Català. Un cel de plom’, de Carme Martí, Josep Maria Miró i Rafel Duran, a la Sala Muntaner; la comèdia ‘El carrer Franklin’, de Lluïsa Cunillé, al TNC; i ‘Federico García’, de Pep Tosar, a l’acabada d’estrenar sala Hiroshima.

De la dansa destaca ‘We women’, de Sol Picó, i les tres coreografies ‘Anatomia pública’, ‘Troubles du rythme’ i ‘Syndrome amnésique avec fabulations’, al Mercat de les Flors.

Teatre a l’interior de vehicles

L’espectacle‘CARRoussel’ emula uns cavallets de fira i s’estrena a la plaça de Margarida Xirgu. En aquest cas, hi haurà cinc cotxes reals i a l’interior de cadascun es representarà un petit espectacle de teatre. Josep Maria Fonalleras, Imma Monsó, Marta Rojals, Francesc Serés i Màrius Serra són els autors que han escrit cada petita història que passa a l’interior dels vehicles.

Alguns dels protagonistes del guió de ‘CaRRousel’ [Foto: Kiko Piñol]

El festival programarà un híbrid de circ, dansa i teatre amb ‘Fuga’, una coproducció del Grec amb Res de Res i el Teatre Principal de Palma, en què es reflexiona sobre les limitacions que tenim o ens imposem.

Als Jardins del Grec i la plaça de Margarida Xirgu es crearan espais per a l’abans i després dels espectacles en què els protagonistes dels espectacles i els visitants es puguin trobar. També s’instal·laran parades de menjar i beure per fer més agradable la trobada.

El pressupost total per a tota l’activitat artística que s’ha programat arriba als tres milions d’euros, la mateixa xifra que l’any passat. De moment ja s’han venut 11.000 entrades. El festival ofereix tarifes especials per a joves, gent gran, aturats, families nombroses i per a grups, entre d’altres.