El llibre d’anglès, la llibreta i un mapa del món. Amb aquestes eines sobre la taula i una pila de preguntes en ment, els alumnes de quart de primària de l’Escola Ramon Llull comencen una nova sessió de Mystery Skype. A l’hora acordada, el projector mostra una altra classe. Sembla un mirall, però els alumnes que hi veuen són a molts quilòmetres de distància, concretament, a Nova York. Per esbrinar mútuament la ubicació dels seus companys virtuals, els nens i nenes han de fer preguntes de geografia o cultura que es puguin respondre amb “yes” o “no”.

No és el primer cop que els alumnes de l’Escola Ramon Llull fa un Mystery Skype, però el d’aquest dimecres és diferent perquè s’emetrà en el programa ‘Weekend today’, de l’NBC. La cadena americana només ha seleccionat dues escoles del món per a la filmació. El reportatge final es podrà veure per televisió a finals de maig o principis de juny.

Des de fa tres cursos, les noves tecnologies formen part de les classes d’anglès d’aquest centre concertat del barri del Congrés i els Indians. La professora Carees Díaz explica que els Mystery Skype es combinen amb el seguiment del llibre de text, tant a primària com a secundària, i que procuren fer-ne un cop al mes. Precisament, aquest divendres i dissabte faran la primera marató de Mystery Skype amb diverses videoconferències amb escoles d’arreu del món al llarg de 24 hores.