Nòrdics a punt per rebre l'última rentada abans de guardar-los fins al proper hivern. La pujada de temperatures en els últims dies s'ha fet notar també a les bugaderies amb un increment de clients. EDWARD HAMILTON, gerent de LavaLocker "Des de la semana pasada ha subido muchísimo el volumen de clientes que llevan su ropa, edredones, abrigos,... para lavar. Este es el momento en que tenemos mas pedidos." MARIEN DE GIL "Vaig com si fos l'estiu i altres anys has d'anar amb la jaqueta." L'onada de calor ha servit perquè molts facin el canvi d'armari abans d'hora però a d'altres, els ha agafat per sorpresa. "Tinc una mena de batibull amb samarretes de màniga curta i màniga llarga" "Em llevo amb màniga curta i men vaig a dormir amb màniga curta" "El mocador ni fa falta, però al sortir de casa he pensat i si fa fred o vaig massa escotada?" Les xancletes ja han fet el relleu al calçat d'hivern, i és que, fins i tot els més fredolics, s'han vist obligats a sortir al carrer amb menys roba. Prendre un refresc o un gelat són una altra manera d'aguantar la calor, que avui ha arribat fins als 27 graus a la ciutat. "Sobretot ara que passeges i no fa molta molta calor però sempre va bé." Sembla que d'ara endavant, imatges com aquesta es repetiran cada dia.

Les primeres calors acostumen a arribar entre finals del mes de maig i primers del mes de juny, malgrat que aquest 2015 tot sembla indicar que arribaran entre el 13 i 14 de maig. L’any passat vam haver d’esperar fins al 9 de juny per tenir les temperatures que es preveuen que hi haurà dijous. El 2013 encara van arribar una mica més tard, el 13 de juny.

Durant aquests propers dies s’esperen temperatures màximes, a Barcelona, de 30ºC. El més impactant, però, serà la calor durant la nit de dimecres a dijous, amb temperatures per sobre dels 20ºC a tota la ciutat. Els barris que més ho notaran seran els barris propers a Collserola i els turons del Carmel, de la Rovira i el Putxet. Per contra, els barris marítims rebran la influència de la marinada, que actuarà de fre natural a l’ascens de les temperatures. L’observador barceloní Diego Lázaro va enregistrar el 8 de maig 17,3ºC a la platja de la Barceloneta.

La calor d’aquesta setmana serà deguda a l’entrada d’una massa d’aire càlid que es mantindrà poc temps a sobre de la nostra latitud. Els experts preveuen que divendres mateix comenci a recular i a Barcelona es tornarien a assolir temperatures més adequades per l’època de l’any en què ens trobem, entorn dels 25ºC.

Els models de més llarg termini, com el GFS, preveuen un estiu força suportable pel que fa a calor. Indiquen temperatures normals per l’època i amb poca pluja durant els mesos de juny i juliol. El mes d’agost seria més mogut meteorològicament parlant. Caldrà veure com avancen les previsions, però sembla que haurem d’esperar tres mesos ben bé per apaivagar la sequera que arrosseguem des de fa alguns mesos.