Els activistes de la PAH han reclamat a Trias el suport de CiU a la Iniciativa Legislativa Popular d’Habitatge al Parlament que ha promogut la plataforma. Els manifestants s’han quedat a la plaça durant tot l’acte, que s’ha pogut fer sense incidents. Prèviament, el candidat ha conversat amb els concentrats i els ha recordat que l’Ajuntament ja col·labora amb la PAH i s’ha compromès a continuar-ho fent. “Si torno a guanyar, que espero que sí, continuaré col·laborant-hi”, els ha dit.

Damunt l’escenari, Xavier Trias ha acusat PSC i Iniciativa de ser els responsables de la “bombolla especuladora” que, segons el candidat, va provocar els desnonaments. El candidat de CiU a la reelecció s’ha erigit com la “garantia” contra els desnonaments i ha defensat la construcció de 6.000 pisos de lloguer social el proper mandat. Trias ha recordat que aquests quatre anys ha arribat a acords amb gairebé tots els partits i que “per tirar endavant la ciutat no val només la crítica”.

Cara nova a la façana fluvial del Besòs

Abans d’aquest acte a les Corts, aquest dissabte al matí l’alcaldable de CiU ha visitat un altre punt de la ciutat per anunciar que en el proper mandat vol desenvolupar un pla per transformar la façana de Barcelona al riu Besòs per reactivar-hi la indústria i l’habitatge. “Una part del marge del Besòs és una sala de mals endreços; això no pot ser de cap de les maneres”, ha dit. Trias ha afegit que CiU vol activar els propers anys la rehabilitació de 50.000 habitatges per crear ocupació i un fons compromís empresa-ciutat per ajudar les empreses d’economia social.