FERRAN MASCARELL, conseller de Cultura "S'ha trencat la tendència. Ha estat un Sant JOrdi molt positiu. El sector ha manifestat la seva vitalitat des del punt de vista cultural superant una situació d'uns quants anys que han estat especialment difícils." ALBERT PELAECH, president de l'Associacció d'Editors en Llengua Catalana "Sembla per les xifres que ens donen de libridata, que han venut més les versions catalanes que les catellanes. Això no sol passar quan tu mires les estadístiques al llarg d'un any però el dia de Sant Jordi això passa, això és important."

Les xifres definitives de vendes durant la jornada de Sant Jordi confirmen que l’edició d’enguany ha estat bona per als llibreters i editors. La venda d’exemplars ha arribat als 1,53 milions i la facturació ha superat els 20 milions d’euros, i s’han incrementat els números de l’edició de 2014. Durant aquest Sant Jordi s’han venut 43.070 títols (quasi el doble que l’any anterior), un 32,87% d’exemplars en català i un 67,13% en castellà.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat que “el desig és que poguéssim fer lleis mes adequades que afectin els preus de l’IVA i les lleis de mecenatge”. Mascarell ha reiterat que “si entre tots ens ho proposem, comprar llibres a Catalunya podria desgravar” en un futur. El conseller s’ha referit als índexs de lectura dels catalans, que se situen en el 65% de persones que diuen que es llegeixen un llibre a l’any. Per Mascarell, tot i que els índexs han millorat respecte a 2014, són insuficients.