La llibreria solidària Jojos, a la via Júlia, és el nou projecte personal de l'Òscar Boada. ÒSCAR BOADA, Jojos Llibres "El concepte de llibreria que jo tinc: que pugui venir la gent que li agradi llegir, on pugui estar, on fem activitats, on poder moure el món cultural, i que tothom pugui comprar." Per aquesta raó, la llibreria Jojos disposa d'un espai soterrani per poder llegir, passar l'estona o participar en contacontes i activitats culturals. Aquest espai, a més, és un racó solidari de títols de segona mà. ÒSCAR BOADA, Jojos Llibres "Sabem que a la part de dalt els llibres en la situació que estem a vegades els llibres són cars, encara que hi ha les edicions de butxaca, però que no tothom s'ho pot permetre. Doncs era dir tenim el llibre de segona mà i aquesta gent també que vingui aquí… Llavors qui vulgui pot portar els llibres, els vendrem per un, dos o tres euros i amb el que traiem fem una donació a una associació cada mes… es tracta de millorar el barri, de contribuir-hi, i, d'altra banda, que tothom pugui comprar llibres." I no només comprar, sinó també vendre. L'establiment ofereix espai per a nous autors i editorials. ÒSCAR BOADA, Jojos Llibres "Mirem el llibre. Si està bé i correcte, cap problema que el puguin exposar i que tinguin un lloc on la gent pugui venir a comprar-lo." Amb la voluntat d'arribar a més veïns, la llibreria ha importat també obres en diversos idiomes. Un exemple n'és aquest 'Harry Potter' escrit en xinès.

D’entrada, l’establiment ofereix un ampli ventall de llibres per a totes les edats i posa l’accent en els lectors infantils, adolescents i juvenils, i també en aquells que busquen quelcom més especialitzat o curiós. Però, barrejats entre els títols més comercials, hi trobem autors i editorials novells, que tenen l’oportunitat de començar a fer-se conèixer al públic lector.

Si baixem a la planta soterrani trobem dos espais curiosos, una per a adults i l’altra per a infants. Es tracta de la part solidària de la llibreria. D’una banda, són un espai perquè la gent hi passi l’estona, es reuneixi i participi en les activitats culturals. A partir del 6 de maig hi haurà un club de lectura i cada dos dissabtes hi haurà un contacontes infantil, entre altres esdeveniments. De l’altra, els llibres que s’hi exposen són de segona mà, a uns preus d’entre un i tres euros, que tenen com a finalitat donar l’oportunitat a tothom de poder comprar un llibre. I encara més, de l’import recaptat per aquestes vendes, Jojos Llibres destinarà un 10-15% a contribuir a una entitat del barri, diferent cada mes, com ara Nou Barris Acull o un menjador social.