Els tallers amb científics i investigadors permeten conèixer les seves recerques de primera mà. S’han instal·lat espais singulars de descoberta on els visitants poden crear núvols o descobrir animals capaços de fer efectes fluorescents per si mateixos. A més, tothom qui vulgui pot participar en una gimcana o jugar en la ludoteca científica.

Entre altres activitats, els visitants poden conèixer com funciona un drone, construir un cotxe propulsat per aire o participar en tallers per saber més de l’efecte hivernacle o per descobrir com funciona el sincrotró ALBA.


Novum és el nou nom del Festival de Ciència, Tecnologia i Innovació que fins l’any passat es feia al Parc de la Ciutadella. Enguany, fins al 30 d’abril vol tornar a treure la ciència i la tecnologia al carrer i acostar-la als ciutadans. Entre altres activitats, ja s’ha celebrat una mostra audiovisual al Disseny Hub Barcelona, conferències, exposicions i propostes relacionades amb la docència i amb la recerca i l’empresa.

Els actes de la festa ciutadana a la plaça de les Glòries estan coordinats pel físic i divulgador científic Dani Jiménez, especialitzat en l’ús dels experiments com a eina d’estimulació i aprenentatge científic.