En el manifest “Per un acte d’Estat a l’altura del moment actual”, els signants han recordat que a França es va fer una cerimònia civil i una altra de caràcter multiconfessional, i a Alemanya un acte ecumènic amb representants de les comunitats catòlica i protestant. Han assenyalat que el format escollit per l’Arquebisbat de Barcelona “no té en compte el principi d’aconfessionalitat de la legislació actual”, tant en la Constitució com en l’Estatut.

Els signants d’aquest manifest són el director comunitari de Bet Shalom, Jai Anguita; el president del Centre Ecumènic de Catalunya, Joan Botam; el president de la Comissió Permanent de l’Església Evangèlica Espanyola, Joel Cortés; el pastor baptista Andreu Dionís; el president de la taula de l’Església Evangèlica de Catalunya, Ignacio Simal; i el teòleg Francesc Torradeflot.

En declaracions a Barcelona FM, el president de la Comissió Permanent de l’Església Evangèlica Espanyola, Joel Cortés, ha assenyalat que “és tracta d’una situació que jo qualifico d’uns altres temps, d’una altra època i més escoltant els aires del Vaticà que mostra un esperit d’obertura ecumènic que no queda reflectit en les actituds de la jerarquia catòlica espanyola”. Per a Jai Anguita, director comunitari de Bet Shalom, “s’hauria de buscar un lloc neutral i no cedir a les pressions de l’Arquebisbe”.

Aquest dilluns a les 18 h se celebrarà l’acte d’homenatge a les víctimes a la Sagrada Família, que consistirà en una eucaristia presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. Al final, Sistach i membres de les comunitats protestant, jueva i musulmana donaran el seu condol als familiars de les víctimes. Ja s’ha confirmat que assistiran a l’acte els reis Felip i Letizia, entre altres personalitats.

En el sinistre de l’avió de Germanwings del 24 de març hi van morir 150 persones, 51 de les quals eren espanyoles, majoritàriament de Catalunya.