Ardanuy ha defensat els protocols d’actuació de les escoles i instituts de Barcelona i ha dit que l’excepcionalitat d’aquest dilluns “era molt difícil de preveure”. Tot i això, ha dit que caldrà analitzar com han funcionat les coses “i treure’n conclusions”. El regidor ha qualificat d’excel·lent la resposta de Serveis Socials de l’Ajuntament i ha assegurat que els professional de suport psicològic del CUESB s’hi estaran “el temps que sigui necessari”.

Un “extraordinari” centre educatiu

El regidor d’Educació i Universitats ha elogiat la professionalitat del claustre de l’Institut Joan Fuster, que ha sabut gestionar una situació excepcional de molta duresa. Ha advocat per “anar paint i assumint aquest dol” tant per les famílies de les víctimes, com per la família de l’agressor. “La comunitat educativa ha de donar aquesta resposta. Hem de treballar per superar aquesta situació”.

Ha apostat per reflexionar sobre la importància de la família a l’hora d’acompanyar els nens en el seu procés escolar. “Això ens permetria donar respostes de previsió i prevenció en fets com aquests”.