L'últim dia del Saló del Còmic s'ha notat en l'afluència de públic. Famílies i grups d'amics han aprofitat el bon temps i el cap de setmana per assistir-hi: XAVIER LÓPEZ: "Des que era adolescent era aficionat al còmic: MARVEL, DC, etc. I ara tinc dues filles. L'any passat vam venir amb elles, s'ho van passar pipa, van trobar-se amb la Frozen disfressada i va ser una experiència molt maca per a elles i vam decidir tornar ". La majoria ha optat per fer servir, sense problemes, el transport públic. I en arribar-hi, s'han trobat amb 25 minuts de cua, que arribava fins al final de l'avinguda de la Reina Maria Cristina. ALEXANDER AMILL: "Es una cola muy larga pero pasa muy rápida. O sea, avanza mucho". ESTHER ACULLO: "Nosaltres sempre intentem fer servir el transport públic. És una mica cansat, perquè amb el nano sempre costa una miqueta més, però ens deixa just al costat i és una avantatge". Durant tot el cap de setmana, el ritme de les taquilles ha estat frenètic. Tot i així, dissabte va ser el dia en què més gent va visitar el Saló. En total, cent tretze mil persones han passat per l'edició número 33 del Saló del Còmic. La més gran fins ara. En concret, s'ha fet servir un espai de 36.000 metres quadrats: CARLES SANTAMARÍA, director del Saló del Còmic: "Hi ha més expositors i necessitem més espai, i hi ha més públic. Sobretot, de cara al cap de setmana necessitem passadissos molt amplis que afavoreixin la mobilitat". Enguany el pressupost del Saló ha estat de 740.000€ i l'elecció de les dates no ha estat casualitat. Les han fet coincidir amb la setmana abans de Sant Jordi per veure si hi ha una incidència sobre les vendes. I a falta de dades definitives, el balanç global és molt positiu.

La bona acollida que té el Saló es deu a diferents factors. Per una banda, l’espai de la fira ha arribat gairebé als 36.000 , amb el que això comporta. S’hi han pogut celebrar moltes més activitats i més expositors hi han tingut cabuda. A més, enguany hi ha hagut grans reclams per als fans dels còmics i la ficció en general, alguns relacionats amb la sèries ‘Joc de trons‘ i ‘Big Bang Theory‘.

Els dies de més afluència al Saló han coincidit amb el cap de setmana i el bon temps. Molts han aprofitat els dies de festa per assistir-hi. La majoria ha fet servir el transport públic (que ha funcionat amb total normalitat durant els quatre dies de la fira), tot i que alguns agosarats han optat per anar-hi en cotxe. Aquests sí que han tingut dificultats per trobar aparcament i s’han vist obligats a deixar-lo en un pàrquing.

L’organització de l’esdeveniment ha calculat que el temps d’espera a les cues girava al voltant dels 25 minuts. Malgrat tot,  alguns s’han queixat de l’acumulació de gent als accessos i del poc nombre de taquilles disponibles per adquirir l’entrada. Tot i així, molts ja la duien de casa, ja que l’havien adquirida prèviament per Internet. El preu de l’entrada general ha pujat un euro respecte de l’edició del darrer any, i ha passat dels set als vuit euros. L’entrada amb descompte en valia sis i els menors de tres anys no pagaven.

Els responsables de la convenció han justificat la pujada “simbòlica” del preu tenint en compte els 740.000 € d’inversió que ha suposat organitzar el Saló Internacional del Còmic. El director, Carles Santamaria, confia a recuperar part dels diners emprats.

I falta de conèixer la data definitiva del Saló del Còmic 2016, la 34a edició, el director ha avançat que se celebrarà entre finals d’abril i principis de maig.