Ara mateix, només hi ha dues habitacions individuals a l’àrea maternoinfantil, la resta són compartides. Segons ha explicat la directora assistencial del centre, la doctora Ana Ochoa de de Echagüen el canvi es farà sense haver d’augmentar el nombre de llits ni el personal. “Les tres plantes no estaven al 100% plenes, el que fem es concertar totes les parteres en una planta i a les altres dues la cirurgia, augmentarem i disminuirem la capacitat, tipus acordió, en funció de les necessitats”, ha detallat.

Des de fa unes setmanes ja estan en marxa uns grups de treball formats per representants dels diferents perfils professionals que treballen a les urgències i que es reuneixen cada dues setmanes per consensuar entre tots com es pot millorar el servei. El nou gerent de l’hospital, el doctor Vicenç Martínez Ibáñez, ha assenyalat que d’aquestes trobades periòdiques en sortirà un protocol que cada dos mesos s’anirà revisant. Es calcula que en uns tres mesos es pugui avaluar la utilitat d’aquests mètode de treball i que l’objectiu és estendre-ho a altres àrees com hospitalització, bloc quirúrgic, intensius, consultes externes, hospital de dia o malalts crònics.

També s’ha anunciat la intenció d’obrir una consulta externa per a la dispensació de medicaments de manera que “s’obri l’agenda” per citar a una hora determinada i millorar les esperes.