No buscaven instal·lar-se al Poble-sec, però els responsables del restaurant Mano Rota van trobar un local que els encaixava i ara, diuen, estan encantats. BERNAT BERMUDO, restaurant Mano Rota "Ens hem adonat que el barri està molt bé, està creixent. Hi ha un moviment molt interessant de restaurants nous, de gent jove que està arribant amb molta força." L'oferta gastronòmica ha esdevingut un puntal del Poble-sec, el gran al·licient per apropar-s'hi. La clau de l'èxit, explica l'associació de comerciants, rau en la varietat. MANEL TORT, Associacó de Comerciants Poble-sec - Paral·lel "La gent pot venir a fer un vermut normal, a un vermut de qualitat, a dinar, a sopar, a fer l'àpat que vulgui i es pot gastar el que vulgui." Cada cop són més els restaurants que apareixen a les guies, i això ha fet créixer també l'afluència de turistes. A Quimet and Quimet ja són majoria. JOANA PÉREZ, Quimet & Quimet "Nosaltres vivim del turisme. Són tots pràcticament de fora... Corea, el Japó, la Xina..." I molts opten per allotjar-se al barri. AIDA PLA, Melon District "Hi ha moltíssims hotels per aquí, pel Paral·lel, per la zona, i nous que estan obrint també. El turista destaca que està cèntric, que té la plaça Espanya aquí, el metro i la Rambla a prop. És una zona que agrada molt." "Veïns i comerciants coincideixen a dir que cada cop són més els joves interessats a viure al Poble-sec. De fet, el barri ja és un dels més joves de tota la ciutat. La franja d'edat predominant és la que va dels 25 als 40 anys." L'augment de la demanda de pisos ha fet que molts inversors s'interessin per adquirir-los i reformar-los, segons immobiliàries que treballen al Poble-sec. Això ha fet pujar el preu dels habitatges a la zona.

El restaurant Mano Rota, al carrer de la Creu dels Molers, fa amb prou feines dos mesos que ha obert al Poble-sec. Els  responsables reconeixen que no estaven buscant establir-se al barri però que van trobar un local que els encaixava i van decidir fer el pas. Segons expliquen estan contents amb la decisió perquè veuen del Poble-sec un barri que va a més i que té potencial per convertir-se en un punt d’interès gastronòmic.

El Mano Rota, no és un cas aïllat. Són molts els restauradors que han apostat pel Poble-sec els últims anys. Segons explica Manel Tort, president de l’associació de comerciants Poble-sec – Paral·lel, la gastronomia s’ha convertit en un dels puntals del barri que fa que cada vegada més gent el visiti. “Tot va començar al carrer de Blai”, explica, “els restaurants del carrer van començar a atreure públic que no acostumava a venir al Poble-sec.” Reconeix, però, que el carrer es va acabar saturant de bars i restaurants. “Per això vam insistir tant en que es fes un pla d’usos”, diu Tort.

Segons immobiliàries que treballen a la zona també ha crescut l’interès per viure al Poble-sec. Això ha fet que alguns inversors estiguin reformant pisos, que estan pujant de preu.

L’interès turístic també ha crescut fruit, sobretot, de l’aparició, cada vegada més, de restaurants i bars de la zona a les guies. És el cas del Quimet & Quimet, la vermuteria de tota la vida del carrer del Poeta Cabanyes, que surt a diverses guies i que, ara mateix viuen principalment del turisme. “Sobretot venen asiàtics”, explica Joana Pérez, responsable de l’establiment.