‘Taules de la llei’

Aquest mural és un dels primers cops en què Josep Maria Subirachs va utilitzar els signes de comunicació, xifres i lletres. Representa l’encapçalament del text jurídic de Moisès.

‘Evocació marinera’

L’escultura, encàrrec de l’Ajuntament, va aixecar polseguera quan la Comandància de Marina no va voler que s’instal·lés davant del seu edifici. Una particularitat d’aquesta peça és que es recolza directament sobre terra, sense cap base ni pedestal.

Escut de la Reina Elisenda

Josep Maria Subirachs va convertir els pans de l’escut heràldic de la reina Elisenda de Montcada en escultura.

Portabandera

El peu d’aquesta escultura estava envoltat per lletres. Durant un temps, però, van quedar tapades sota una capa de ciment. El mateix Subirachs va repicar la superfície fins que va aflorar de nou la textura inicial.

Escuts de Barcelona

Quan l’Ajuntament va haver d’adaptar l’alçària de l’edifici Novíssim a la normativa del barri vell, es van enderrocar quatre plantes i es van desmuntar una norantena d’escuts. Aquestes peces es van posar a la venda i amb els ingressos es va poder millorar el Fossar de les Moreres i s’hi va instal·lar el peveter.

‘Tele-eXprés’

Subirachs va reproduir les columnes d’un diari en honor al ‘Tele-eXprés’, una publicació que va desaparèixer a finals de 1980.

General Òptica

Un objecte tan simple i útil com el pom d’una porta es va convertir en obra d’art. El primer cop que Subirachs va elaborar aquest element va ser el 1966 per a un establiment de l’avinguda Diagonal. Ara, està present en òptiques d’arreu.

Pàrking Barcelona

Per a les baranes dels aparcaments de Pàrking Barcelona, Subirachs va optar per rajoles que es poguessin utilitzar tant en vertical com en horitzontal per obtenir les p i b.

Diagonal

En aquesta obra d’art subterrània, Subirachs hi va representar els tres pols urbanístics de la Barcelona dels anys 60: l’Eixample, el barri vell i el port.

‘Kohoutek’

El títol d’aquesta obra fa referència al cometa Kohoutek, que es va descobrir el 1973. El relleu ocupa tota l’entrada d’un edifici, des del carrer fins al vestíbul, i fins i tot travessa la porta de vidre.