El vídeo ‘Easy Barcelona’ fet per Turisme de Barcelona i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, vol transmetre el missatge que Barcelona és una ciutat oberta i accessible i que disposa de museus adaptats per a persones cegues, visites guiades amb interpretació i també amb platges accessibles. L’anunci també apunta als operadors turístics (allotjaments, agències, rutes turístiques) perquè adaptin la seva oferta a aquest tipus de client. L’espot, que es difondrà en diferents idiomes, incorpora subtítols i interpretació en llengua de signes. Part dels actors i actrius que apareixen al vídeo són persones amb discapacitats reals de la ciutat.

Participen en el vídeo persones amb diversitat funcional

Per a l’elaboració del vídeo, s’ha comptat amb persones amb diversitat funcional que fan d’actors i actrius. Segons el director general de Turisme de Barcelona, Jordi William Carnes, explica que “el consorci ha detectat un interès creixent per l’accessibilitat en el turisme a la ciutat, tant des del punt de vista de l’oferta com de la demanda; és un àmbit en què cal ser-hi, com a servei públic, i en el qual hi ha també activitat econòmica”.

A la ciutat s’han desenvolupat algunes iniciatives privades que s’han fixat en aquest perfil de turista com Barcelona Special Traveler, especialitzada en turisme accessible. Organitza itineraris i experiències a persones que visiten la ciutat, però ho fa adaptant-los completament al grau de mobilitat o a altres necessitats. També el districte de les Corts va engegar un pla per potenciar el turisme inclusiu entre els seus allotjaments, ja siguin famílies amb nadons, gent gran, persones amb discapacitat física o també amb al·lèrgies.