JOAQUIM MESTRE, membre de la candidatura del PSC "Em va trucar en Jaume Collboni i em va fer l'oferta. Jo no he anat a trucar a cap porta. Vaig demanar uns dies per pensar-ho i finalment vaig dir que sí. Han estat dos dies difícils. He militat tota la meva vida en una mateixa formació des que tenia 15 anys i hi ha molts vincles emocionals personals. És un trencament dolorós i difícil de fer. Jo no crec que sigui un trànsfuga. He estat regidor durant vuit anys, portaveu d'ICV-EUiA, primer quatre anys al govern amb Jordi Hereu i els quatre últims anys a l'oposició. He estat respectuós amb els electors que m'han fet confiança, coherent amb el programa electoral de la coalició i crec que he tingut una actitud honesta i lleial. Si hagués estat fa dos mesos, s'ha de renunciar a regidor i retornar l'acta i s'ha de fer la substitució. La substitució d'un regidor implica dos plenaris, un de renúncia i un per incorporar-hi el nou regidor/a i no hi haurà dos plenaris municipals. Trobo que és una petició una mica absurda, perquè queden setmanes perquè hi hagi una nova corporació municipal. Fa dos mesos lògicament, fa dos anys, per descomptat. En el PSC, en aquest mandat que hem coincidit a l'oposició. Hem tingut moltes coincidències, segurament en un 90% de les votacions hem votat junts els regidors. I pot ser hem tingut un 8, 10, 12% de discrepàncies o desacords, o de veure les coses una mica diferents. Per mi el projecte del PSC no és aliè, jo crec que hi he arribat d'una forma bastant natural, a partir de valorar que és el més convé".

Mestre ha dit que després de rebre l’oferta de Jaume Collboni per incorporar-se a la candidatura socialista, va demanar-li uns dies per prendre la decisió. Segons Mestre, han estat uns “dies difícils” perquè militava a la formació d’ICV-EUiA des dels 15 anys i hi ha molts “vincles professionals i emocionals”. Durant l’entrevista ha explicat que una estona abans de fer públic el fitxatge, va trucar al president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, per anunciar-li la decisió que havia pres.

“No crec que sigui un trànsfuga”

També s’ha referit a les acusacions dels ecosocialistes, que li ha penjat l’etiqueta de trànsfuga en cas que no retorni l’acta de regidor. Mestre ha dit que no es considera un trànsfuga i que ha estat “respectuós amb els electors” i també “lleial i honest” amb el partit. Considera que la petició de tornar l’acta de regidor és “absurda” perquè “queden setmanes perquè hi hagi una nova corporació municipal”. Segons ha explicat, no hi ha temps per fer dos plenaris com marca la llei, un de renúncia del regidor i un altre per incorporar-ne un de nou.

“Moltes coincidències” amb el PSC

Segons Mestre, en el darrer mandat ICV-EUiA i el PSC han votat en el mateix sentit en un 90% dels casos, mentre que els desacords han estat d’entre un 8 i un 12%. Considera que anar al PSC -com a membre independent- ha estat d’una forma “natural” i ha tornat a puntualitzar que no és ni serà militant socialista.