A més de recondicionar amb nous accessos la part superior del parc, hi ha prevista la renovació de paviments, rampes, baranes i mobiliari urbà a tots els jardins, a més de substituir els fanals per d’altres amb tecnologia LED. Aquestes tasques són les que ja han començat i, per això, alguns sectors del parc estan ara mateix tancats per obres. El projecte també preveu fer horts urbans als parterres propers al Casal de Gent Gran del Baix Guinardó i la instal·lació de programadors de reg.

Una de les actuacions més importants serà l’arranjament del llac. S’hi està instal·lant un nou sistema de filtració i tractament químic, amb una bomba dosificadora de clor, equips d’ultrasons i de ventilació. Fins ara, l’aigua del llac estava quasi sempre bastant bruta i això és el que generava més queixes per part dels veïns i usuaris d’aquest espai, tal com va quedar recollit en el procés participatiu impulsat a finals de l’any passat pel Districte d’Horta-Guinardó i el Comissionat de Participació Ciutadana. Amb jornades com la del darrer diumenge d’octubre, i algunes reunions posteriors, es van rebre més de 1.500 aportacions dels veïns del Baix Guinardó. A partir d’aquestes aportacions es va decidir que s’havia de crear una nova àrea de joc i ampliar l’espai per a gossos.

El districte va obrir aquest procés participatiu després que l’enderroc dels edificis residencials de la caserna del carrer de Lepant deixés lliures uns 2.300 metres quadrats de zona verda, que ara mateix ja estan pavimentats provisionalment i pendents d’acabar d’arranjar.

La inversió total prevista per renovar i ampliar els Jardins del Príncep de Girona és de 1.073.887 euros.