MARTA CARDÚS, organització del Barswingona "Ja tenim bastant treballant els temes i tot, i la gent s'ho està passant molt bé. La valoració és positiva tant de les classes, com professors, com la gent, les festes, orquestres i espectacles que anem fent. Positiva 100%."

Unes 400 persones participen al Barswingona, una xifra similar a la d’edicions passades perquè l’organització ha decidit limitar les places per garantir que la gent pot ballar amb comoditat i suficient espai. Durant el dia reben un màxim de cinc hores de classe i, a les nits, poden ballar swing fins ben entrada la matinada.

Les classes s’organitzen per nivells i les imparteixen professors de reconegut prestigi com Laura Glaess o Todd Yannacone. El festival acabarà aquest dilluns en la tradicional ballada que es fa a la plaça Reial. La Sant Andreu Jazz Band hi posarà la música perquè tothom qui vulgui balli fins a les tres de la tarda.

El festival Barswingona l’organitza l’escola Ballaswing, la primera que va començar a impartir classes de lindy hop a Barcelona.