Aquesta és la Foodini, una impressora 3D d'aplicació alimentària. L'ha creada Natural Machines, una "start-up" barcelonina. Per fer el prototip va comptar amb la feina dels enginyers Xavier Oliver i Víctor Delgado quan encara eren alumnes de l'Escola Universitària dels Salesians de Sarrià. XAVIER OLIVER, enginyer "El vam presentar per a la universitat com a projecte de final de carrera i a més va servir com a base del projecte de Natural Machines, en la fabricació de la impressora 3D." VÍCTOR DELGADO, enginyer "Has d'introduir un aliment a la màquina seguint una recepta, la recepta la pots crear tu o te la pots descarregar d'Internet. Que la recepta, diguem, que és el resultat que imprimeix i els passos a fer. Prepares l'aliment, el fiques a la càpsula i la màquina l'imprimeix sola." Aquesta impressora fa servir aliments frescos i és capaç de personalitzar qualsevol plat. EMILIO SEPÚLVEDA, cofundador de Natural Machines "Nosaltres ens dirigim amb el model que tenim ara, que no cuina, és a dir, que prepara el plat, però no cuina, ens dirigim a negocis. És a dir, a restaurants, a pastisseries, a fins i tot botigues de llaminadures, hospitals, també estem treballant, per exemple. I el que passa és que estem introduint un element de cuina, que això ja serà la segona versió, i en aquest moment ja ens estarem dirigint a un públic més domèstic." L'Escola Universitària dels Salesians de Sarrià fa anys va posar en marxa el programa Engineering by doing. CARLES RUBIO, professor de l'EUSS "El que pretén és que els alumnes vagin simultàniament a aprendre i adquirir coneixement al que és l'escola i també puguin tenir una experiència pràctica en un entorn laboral on també aprenguin i part de les competències professionals que necessitin les adquireixin allà." La impressora 3D alimentària de Natural Machines és l'única al món capaç d'imprimir qualsevol aliment i es començarà a comercialitzar a finals d'any.

L’empresa barcelonina Natural Machines ha creat una impressora 3D d’aplicació alimentària. És l’única al món capaç d’imprimir qualsevol aliment fresc. El prototip ha sorgit d’un treball de final de carrera dels Salesians de Sarrià.

La primera versió d’aquesta màquina es començarà a comercialitzar a finals de 2015, però ja fa anys que treballen per crear-ne aquesta versió definitiva. En el primer prototip es va fer servir un treball de final de carrera sorgit de l’Escola Universitària dels Salesians de Sarrià i, ara, els estudiants que ho van fer treballen a l’empresa.