En el marc de les investigacions sobre el sinistre del vol 4U 9525 de Germanwings, la fiscalia ha informat que, segons la documentació mèdica obtinguda, el copilot va estar durant una llarga temporada rebent tractament psicològic per tendències suïcides. El portaveu de la Fiscalia, Christoph Kumpe, ha puntualitzat que les visites es van fer fa molts anys, abans que Lubitz obtingués la llicència per volar.

La nota de premsa feta pública aquesta tarda explica que Lubitz no tenia cap malaltia orgànica. Indica també que va acudir recentment a consultes mèdiques, en què va ser visitat per especialistes en neurologia i psiquiatria, i que en cap cas els metges no van detectar actituds violentes o suïcides.

La fiscalia ha explicat que ja s’han entrevistat persones de l’entorn personal i professional de Lubitz, però ha afirmat que d’aquestes investigacions no s’ha pogut extreure circumstàncies especials que puguin donar indicis ferms sobre un possible motiu. El fiscal tampoc no ha volgut especular sobre els motius de Lubitz perquè, ha dit, no es poden extreure aquestes avaluacions amb els documents confiscats.