LLUÍS RABELL, president de la FAVB "Considerem que hi ha una pressió especulativa molt potent, sobretot sobre determinats barris de la ciutat, que això té una incidència en el cost de la vida i l'accés a l'habitatge i que cal que l'oferta d'hotels, apartaments i albergs sigui discutida i consensuada."

La plataforma Gràcia cap a On Vas? ha presentat aquest dimecres al·legacions a la modificació del Pla general metropolità que va aprovar la Comissió d’Habitat Urbà i Medi Ambient el mes de gener. La plataforma denuncia que la modificació del pla “no s’ha fet amb criteris estrictament tècnics” i considera que “l’operació fomenta l’especulació urbanística i el creixement turístic indiscriminat”. Des de la plataforma creuen que les modificacions s’han fet a mida del fons d’inversió KKH Property Investors, que al juny va comprar l’edifici del Deutsche Bank de la cantonada del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal per construir-hi un hotel de luxe.

Gràcia cap a On Vas? creu que l’operació “s’ha fet d’esquenes al veïnat de Gràcia” perquè l’Ajuntament “no ha volgut tractar els projectes de nous hotels” en el Pla d’usos del districte, que actualment s’està discutint. “La plataforma va demanar que els hotels formessin part del diàleg i el districte s’hi va negar. Ara ens trobem amb cinc projectes presentats en quatre mesos que ja estan en algun grau de tràmit”, ha explicat Xavier Julve, membre de Gràcia cap a On vas?. La plataforma assegura que, si el consistori no fa cas a les al·legacions, presentarà un recurs contenciós administratiu contra el consistori.