Els xàfecs de dissabte van deixar entre 12 i 26 litres a Barcelona. A l’Observatori Fabra se’n van recollir 16. Si agafem els registres d’aquest observatori històric com a referent, veiem que aquest mes de març s’han acumulat tan sols 24 litres per metre quadrat, tot i que encara tenim uns quants dies de marge per assolir els 42 litres que són habituals segons les mitjanes el tercer mes de l’any.

El balanç anual és força més deficient. Des del dia 1 de gener, només s’han acumulat 48 litres de precipitació en aquest punt elevat de la ciutat. Molt per sota, de moment, dels 114 que s’haurien d’haver recollit el darrer dia del mes de març.

La setmana que encetem ens donarà oportunitats per tal d’anar omplint els pluviòmetres i intentar atenuar el dèficit hídric de les darreres setmanes. Els dies amb més números perquè plogui són entre dimarts a la tarda i dimecres a causa de l’arribada d’un embossament d’aire fred en altura que afavorirà la inestabilitat. A partir de dijous tornarà el sol, però es mantindrà la sensació d’hivern.

Mirant més enllà, els models estacionals de previsió de l’agència nord-americana NOAA no preveuen grans anomalies pel que fa a les temperatures de cara als mesos d’abril, maig i juny. Sí que insinuen, en canvi, que l’abril i el maig podrien ser força més eixuts del normal a Catalunya.