"Es una crep tradicional vietnamita que se come en la calle." La Tu prepara aquest plat especial per a la cita d'avui, una demostració de cuina vietnamita. És una de les activitats que s'emmarquen dins del Poblenou Open Day. LAURA QUINTANA "Hem fet un tastet, ho hem provat i estava boníssim, realment exquisit." Com a novetat, aquest any s'ha fet una ruta de tapes pels hotels de la zona. Un desafiament amb premi final per als qui l'han completat, que opten a endur-se 8 nits d'hotel per a dues persones. Però els que s'han guanyat totes les mirades han estat els estudis d'art i disseny del barri. En total, 80 establiments han fet jornada de portes obertes. Aquest n'és un exemple, l'Animula, un edifici amb més de 100 anys d'història que s'ha convertit en un espai per a emprenedors. DANIEL GUTIÉRREZ, gestor d'Animula Coworking: "No es veu des del carrer però és una autèntica joia i està en el cor del Poblenou i tu quan passes pel carrer no veus què pot haver-hi aquí dins." Amb l'ajuda d'un mapa, veïns i turistes han donat un cop d'ull al que s'amaga sota el que abans era un barri industrial. ÓSCAR, veí del Poblenou "És un privilegi poder tenir tan a prop tant d'art i poder gaudir de la representació del barri." LAPIN, il·lustrador "Este barrio es un desconocido y está guay que la gente pueda ver que hay muchas iniciativas, un montón de creativos." "Els participants a l'Open Day parlen del Poblenou com el nou districte d'art i creativitat de Barcelona. De fet, alguns creuen que d'aquí uns anys serà un barri amb un atractiu turístic igual que el Born o Gràcia.

Els visitants del Poblenou Open Day han pogut degustar menjar d’arreu: des de tapes d’allò més tradicionals a unes delícies vietnamites preparades per l’empresa de menjar a domicili Foodies. El seu servei s’adreça habitualment a un públic molt concret: els treballadors dels espais de cotreball (en anglès, “coworking”), que, sense gaire temps per sortir a menjar fora, poden demanar-los el que els vingui de gust a través del web. Foodies els ho reparteix amb bicicleta a domicili.

Animula és un edifici amb més d’un segle d’història ara convertit en espai de cotreball. Es tracta d’un concepte que abunda al Poblenou i que està enfocat als emprenedors o a empreses que s’estan posicionant al mercat, ja que poden llogar-hi un espai de treball a un preu assequible.

L’art i la creació són els altres protagonistes d’aquest dia. A l’Espacio 88 s’han exhibit fotografies i un gran mural on dos artistes del barri han pintat en directe el que per ells representa el Poblenou. Els que han volgut, no tan sols veure, sinó també comprar art ho han pogut fer a l’espai La Plataforma, acompanyats de música en directe i una barra de bar.

L’Open Day, impulsat per l’equip de Poblenou Urban District, ha tancat l’edició d’enguany apuntant-se un altre èxit. Centenars de persones s’han mogut durant tot el dia per un barri on, els darrers anys, s’han consolidat diversos nuclis de creació, espais culturals i comercials que tenen en comú l’oferta de propostes innovadores, i que s’han adaptat al futur de la zona sense renunciar al passat industrial.

Aquells que s’hagin perdut l’esdeveniment, hauran d’esperar fins al 21 de març de l’any vinent per tornar a gaudir d’aquesta iniciativa que vol ajudar a fer del Poblenou el barri de l’art i la creativitat.