El jutge va absoldre el jove només un dia després de fer el judici, gràcies principalment al testimoni d’un veí que va negar que l’acusat cremés cap contenidor, com asseguraven els policies. Ara, a l’escrit de diligències prèvies, el magistrat considera que, veient els fets, que s’expliquen a la querella, “s’ha d’arribar a la conclusió que concorren els requisits d’admissibilitat i fundabilitat merament formal en tant que presumeix una actuació negligent” que poguessin constituir “aparentment un delicte de falsedat de document públic i fals testimoni”.

Al judici contra ell per haver cremat un contenidor la fiscalia li demanava quatre anys i 10 mesos de presó per danys i desordres públics, perquè els dos policies el van identificar “sense cap dubte” com un dels que va empènyer un contenidor cap a altres contenidors que ja cremaven.

Rúbia va negar rotundament davant del jutge haver cremat cap contenidor i un amic que l’acompanya va confirmar que estaven parlant amb un veí i van arrencar a córrer perquè els va sorprendre un grup d’esvalotadors que fugien de la policia. El mateix veí, localitzat per la defensa gràcies a cartells penjats al carrer, també va validar aquesta versió, i finalment el jove va ser absolt.

En declaracions a Barcelona FM, el primer tinent d’alcalde Joaquim Forn ha dit que l’admissió de la querella és un estadi molt inicial del moment processal. De tota manera ha dit que l’Ajuntament ho estudiarà i ha mostrat “plena confiança” en l’actuació dels agents de la Guàrdia Urbana.